Reparatiile incepute pe Autostrada Soarelui - A2 vor fi intrerupte vineri, 14 iunie, urmand a fi reluate pe 15 septembrie, pentru a nu afecta sezonul estival, a anuntat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, la finalul intalnirii cu reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turism.

"Pana vineri se vor termina toate lucrarile incepute, acolo unde se lucreaza in momentul de fata - la km 37, la km 90 - si unde s-au mai deschis santierele, urmand ca dupa 15 septembrie sa reluam toate lucrarile in regim de urgenta. O sa am o intalnire cu toti cei care lucreaza pe aceste contracte - pentru ca vedeti si experienta mediului privat conteaza foarte mult - sa incerce sa lucreze intr-un termen cat mai scurt, inclusiv pe timpul noptii, dar vorbim dupa 15 septembrie", a afirmat ministrul Cuc, potrivit Transport Times.

Potrivit acestuia, si pe sectorul de beton al autostrazii, tronsonul Bucuresti - Fundulea, lucrarile vor incepe dupa 15 septembrie, pentru ca traficul sa nu fie deviat.

Patronatele din turism au cerut demiterea directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, pentru ca a demarat lucrarile de reparatii la Autostrada Soarelui in perioada sezonului estival.

Pe 7 iunie 2019, CNAIR a semnat Acordurile-Cadru pentru lucrarile de intretinere pe acest sector, impartite pe doua loturi:

Circulatia rutiera pe...
Citeste si: Un nou accident a blocat traficul catre litoral pe Autostrada Soarelui
  • Lotul 1 km (12+000 - km 24+000) Calea 1 si 2, are o lungime de 12 km, si va fi executat de Porr Construct, la o valoare a lucrarilor de 41.7 mil lei, fara TVA.
  • Lotul 2 km (24+000 - km 36+000) Calea 1 si 2, tot in lungime de 12 km, va fi executat de Saga Business Construct, la o valoare a lucrarilor de 44.9 mil lei, fara TVA.

Lucrarile sunt programate sa dureze 24 de luni si vor consta in frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active si repararea rosturilor degradate, atat pe calea 1, cat si pe calea 2. in conditiile in care, termenul de incepere a lucrarilor a fost amanat, ministrul Transporturilor spune ca durata acestora va depasi cei doi ani stabiliti in acordurile-cadru.

Sursa foto: Facebook Directia Regionala Drumuri si Poduri Bucuresti

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vacante anulate din cauza reparatiilor de pe Autostrada Soarelui