Circulatia pe DN 7C - Transfagarasan va fi redeschisa incepand cu 1 iulie, anunta Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov, care lucreaza la indepartarea zapezii de sapte metri pe unele portiuni de drum.

„Mai avem foarte multe de facut. Zapada pe langa perete are si 6-7 metri inaltime. Noi acum lucram la eliberarea unei benzi pentru a permite accesul utilajelor, care sa curete. E doar o banda. Acestea sunt niste lucrari de pregatire, apoi urmeaza sa vedem cat de afectat este carosabilul sub zapada, va trebui sa vedem daca sunt stanci care stau sa cada, mai urmeaza lucrari de siguranta rutiera, parapete, indicatoare. Toamna se aduna toate indicatoarele, acum trebuie remontate, poate e nevoie de plombare. Zapada este doar primul pas”, a declarat, pentru Mediafax, Robert Elekes, purtator de cuvant al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov.

Zapada are intre 1 – 1,5 metri pe Transfagarasan, insa inaltimea creste pana la 7 metri in unele locuri.

VIDEO: Zapada de 7 metri pe Transfagarasan

Transfagarasanul a fost construit in urma cu peste 40 de ani, ca sa treaca peste zona de creasta a Masivului Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. Soseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri si viaducte, dar si cel mai lung tunel din Romania, la Balea Lac, de 887 de metri.

Transfagarasanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania. Soseaua (151 km) este situata la cea mai mare inaltime din Romania si trece prin cel mai lung tunel, 887 de metri.

Citeste si:
Ninsori in mai multe judete din tara
Ninsori in Sibiu, Brasov,...

Soseaua, care traverseaza Muntii Fagaras de la nord la sud, incepe in comuna Bascov, judetul Arges, in directia Curtea de Arges, si se termina la intersectia cu drumul DN1, intre Sibiu si Brasov, langa comunca Cartisoara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
O nouă reprezentanță Tesla, la 600 km de România
Setari Cookie-uri