Contractul pentru lotul 2 al autostrazii Sebes-Turda va fi reziliat daca antreprenorul nu se mobilizeaza corespunzator, a anuntat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, dupa ce a vizitat, joi, santierul lucrarilor. Constructorul Aktor anunta insa, joi, ca lotul II al autostrazii A 10 Sebes - Turda va fi deschis traficului pana la sfarsitul acestui an.

In cazul lucrarilor la lotul 1 al Autostrazii Sebes - Turda, Ministrul Razvan Cuc a fost multumit de mobilizarea antreprenorului.

”Desi acest tronson, cand am inceput eu mandatul, in 2017, era mult intarziat, iata ca acum reuseste sa depaseasca ca stadiu fizic cel de al doilea lot, unde lucreaza firma din Grecia, astfel ca avem propriu-zis 70%. Constructorul si-a asumat ca va finaliza pana la sfarsitul anului lotul de autostrada. Lotul 1 este in grafic, felicitari constructorului, a lucrat la structuri, are toate materialele necesare ca sa termine toate structurile, tot ce are nevoie ca si constructii metalice” a precizat Razvan Cuc, ioi, 13 iunie 2019, in timpul verificarii stadiului lucrarilor la Autostrada Sebes – Turda, loturile 1 si 2 si la Autostrada Lugoj – Deva, loturile 3 si 4.

In cazul lotului 2, la momentul efectuarii vizitei s-a constatat un numar redus al utilajelor pe santier. Ministrul Transporturilor a precizat ca in cazul in care situatia de pe Lotul 2 se mentine la fel in urmatoarele doua saptamani, contractul va fi reziliat:

”Eu cred ca a trecut partea cu bataia de joc vis-a-vis de romani si deja sfidati statul roman. Cred ca ati confundat lucrarea la autostrada cu lucrarea la un drum national. Aici lucrati la o autostrada. V-am spus sa va mobilizati. Vad ca nu v-ati mobilizat. Suntem in data de 13 iunie. Sfatul meu, ca sa mentineti contractul, este urmatorul: aveti doua saptamani sa va duceti in piata, sa cautati antreprenori seriosi cu care sa incheiati contracte, pe care sa le declarati la CNAIR, pentru ca CNAIR sa poata sa plateasca subcontractanti romanii pe care ii veti lua (si nu la preturi derizorii) ca sa va finalizeze lucrarea pana la sfarsitul anului. Daca actele nu le vad la CNAIR facute pana la sfarsitul lunii, reziliez contractul.” a declarat Razvan Cuc cu ocazia vizitei pe lotului 2 al Autostrazii Sebes – Turda.

Lotul II al autostrazii A 10 Sebes - Turda, Santimbru - Aiud - Radesti (km 17 + 000 - km 41 + 250), va fi deschis traficului pana la sfarsitul acestui an, anunta constructorul Aktor printr-un comunicat de presa emis joi, in ziua vizitei ministrului.

Vizita de lucru a continuat pe santierele autostrazii Lugoj-Deva. Prima oprire a fost pe lotul IV, in zona celebrului „deal al liliecilor”, unde lucreaza municitorii de la Spedition UMB.

Potrivit ministrului Transporturilor, lotul IV al autostrazii Lugoj-Deva va fi gata la sfarsitul lunii iulie 2019, daca vremea le permite muncitorilor sa lucreze.

„Am terminat de inspectat loturile 1 si 2 din Sebes-Turda, si am venit pe loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj-Deva. Prima oprire am facut-o la lotul 4, unde stiti foarte bine ca avem un antreprenor roman, un antreprenor care s-a mobilizat la maximum. (...) Am discutat cu constructorul, care m-a asigurat ca la sfarsitul lunii iulie va fi finalizat acest proiect si va putea fi dat in trafic. Asta cu un singur amendament, si as vrea sa nu fiu interpretat gresit: daca vor continua ploile in ritmul in care au fost in ultima perioada, adica peste 35 de zile de ploi, bineinteles ca va avea o problema”, a declarat ministrul Razvan Cuc.

Sursa foto: MARINELA BRUMAR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri