Circulatia rutiera se deschide sambata, 22 iunie, dupa ora 10, pe bulevardul Eroii Sanitari (pe segmentul dintre strada Sf. Elefterie si bulevardul Eroilor) si bulevardul Drumul Taberei (pe segmentul cuprins intre intersectiile Drumul Taberei cu Valea Ialomitei si Drumul Taberei cu Valea Argesului, pe sensul de mers catre Valea Argesului), potrivit unui comunicat emis de Metrorex.

Circulatia rutiera a fost restrictionata in zona pentru lucrarile la Magistrala 5 de metrou, sectiunea Eroilor - Drumul Taberei.

Metroul ar urma sa circule in Drumul Taberei la finalul acestui an, potrivit directorului companiei, Dumitru Sodolescu si a ministrului Transporturilor, Razvan Cuc.

In 2011 s-a semnat primul contract pentru M5. Termenul era de 36 de luni, la care se adaugau si alte termene, printre care cel pentru sistemul de automatizare. In 2015 era primul termen avansat pentru darea in functiune a metroului Drumul Taberei.

Magistrala 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (Opera), inclusiv Valea Ialomitei, este compusa din 10 statii de metrou si un depou, avand o lungime totala de 6,8 km. Valoare totala reactualizata conform devizului general este de 3,2 miliarde de lei. O parte din bani vin de la Banca Europeana de Investitii (BEI), mai exact 1,8 miliarde de lei (395 de milioane de euro), in urma semnarii contractului de co-finantare a proiectului.

Citeste si:
Cuc promite: Metroul Dr. Taberei va fi gata in decembrie!
Cuc promite: Metroul Dr....

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Traficul rutier din zona Eroilor va fi deschis de la ora 16:00