Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 a declarat, duminica, la ziua portilor deschise la Magistrala 5 de metrou din Dumul Taberei ca traficul in zona santierului va reveni la normal la mijlocul anului viitor si ca, desi lucrarile sunt ample, nu sunt argumente suficiente pentru intarzieri. Lucrarile au inceput in 2011. Atunci, toate statiile au fost impanzite cu afisele pe care scria „In trei ani aici va fi statia ta de metrou”, scrie News.ro.

Traficul suprateran va fi deschis pana la jumatatea anului viitor, iar lucrarile la subteran vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2017. Ce am constatat se refera la faptul ca lucrarile sunt foarte ample. Avem lucrari foarte interesante si cred ca acum, dupa ce am vizitat aceste doua statii de metrou Orizont si Favorit, putem intelege intarzierea pe care am avut-o. Categoric, nu este un argument pentru a accepta aceasta intarziere si de aceea credem ca este extrem de important ca, anul viitor, pana la jumatatea anului, traficul suprateran sa fie deschis, astfel incat lucrarile din Sectorul 6 si strazile care inteapa bulevardul Drumul Taberei sa le putem finaliza si noi”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 pentru News.ro

In subteran, lucrarile sunt gata in proportie de 80 la suta, spun reprezentantii Metrorex. Sinele pe care va circula metroul nu sunt montate si nici cablurile de inalta tensiune.

Bucurestenii pot vizita, duminica, pana la ora 15.00 viitoarele statii de metrou Orizont, Favorit si Drumul Taberei 34, care vor face parte din Magistrala 5, pe sectiunea Raul Doamnei - Eroilor. Vizitatorii pot vedea si tunelul de legatura intre statiile Favorit si Drumul Taberei 34, cu intrarea/iesirea prin statia Favorit, intr-o “excursie” de 45 de minute.

La eveniment va participa si ministrul Transporturilor, Sorin Buse, de la ora 12.00, care-si va incepe vizita cu turul statiei Orizont.

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei va avea o lungime totala de 7 kilometri, un numar de 10 statii si un depou. Valoarea totala a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA.

Lucrarile au inceput in 2011. Atunci, toate statiile au fost impanzite cu afisele pe care scria „In trei ani aici va fi statia ta de metrou”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri