Pe Clubul Taximetristilor, canal de Facebook unde se discuta “de-ale taximetriei”, ultimele 24 de ore au dus la sute de comentarii pe marginea subiectului saptamanii: legalizarea UBER, Bolt si Clever. “Daca am fi uniti, am iesi toata tara la proteste! Am bloca toate orasele”, se “striga” pe forum.

Multi transportatori injura PSD, partidul de guvernare, insa cei mai multi cer “revolta tuturor taximetristilor din Romania” si “sa fim uniti la nevoie!”. Multi dau vina pe Bucuresti, pentru ca taximetristii de aici nu s-au unit, sa protesteze imediat in fata Guvernului, inainte ca serviciile alternative sa fie legalizate complet.

Se discuta, mai apoi, si de o reducere a tarifelor “chiar si pana la 1 leu/km”, pentru a concura cu UBER si Bolt, insa ideea este rapid desfiintata de “colegi” – costa mai mult sa inchiriezi biciclete!

Alte idei ar fi ca firmele de taximetrie sa…ofere servicii bune. Masini moderne, de exemplu. Solutia a fost insa atacata rapid, taximetristii spunandu-i “indraznetului” ca toate masinile de taximetrie sunt noi, neavand voie sa depaseasca 10 ani, in timp ce la UBER limita este de 15 ani.

Ieri, ridesharing-ul a intrat in legalitate. Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta care reglementeaza activitatile de pe platformele de tip ridesharing. Saptamana trecuta sute de taximetristi au protestat din nou impotriva platformelor Uber, Bolt si Clever.

Citeste si:
Un "Uber pentru servicii funerare"? Ce planuri are un roman
Un antreprenor roman dezvolta...

Viorica Dancila - premierul Romaniei: Adoptam proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicatii digitale, un proiect pe care l-am discutat saptamana trecuta in prima lectura. Vom stabili o formula care sa asigure transportul pasagerilor in conditii de siguranta, care sa incurajeze concurenta, astfel incat cetatenii sa poata opta pentru serivcii de cat mai buna calitate.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca romanii au acum posibilitatea de a decide cu cine vor sa calatoreasca, cele doua domenii de transport fiind capabile sa concureze in termeni de egali. Acesta a adaugat ca ”s-au obtinut toate avizele in timp record pentru un proiect de asemenea anvergura. Azi (25 iunie) am obtinut si avizul CES-ului iar acest lucru ne-a permis sa-l ridicam pe ordinea de zi”.

Citeste si:
Uber a pierdut 5 miliarde de dolari in al doilea trimestru din 2019
Uber a pierdut 5 miliarde de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Bolt, concurentul Uber, intra cu livrare de mancare in Europa