Compania chineza SVOLT vrea o fabrica de baterii pentru masini electrice in Europa

Producatorul chinez de baterii pentru masini electrice SVOLT Energy Technology, care s-a desprins de Great Wall Motor in 2018, planifica constructia unei unitati de productie in Europa, scrie Automotive News Europe.

SVOLT intentioneaza sa deschida, intr-o tara europeana, un centru de cercetare si o unitate de productie pentru materiale de baterii, celule si module, a declarat directorul general al companiei Yang Hongxin. Investitia va fi de aproximativ doua miliarde de euro.

Chinezii fac progrese in dezvoltarea unei baterii litiu-ion fara cobalt, obiectiv al producatorilor de baterii care vizeaza eliminarea mineralelor scumpe si din ce in ce mai rare.

SVOLT vrea sa demareze constructia in a doua jumatate a anului viitor pentru ca productia sa inceapa in anul 2022. Fabrica va avea o capacitate initiala de 20 de gigawatt-ora. Pana in 2025, capacitatea de productie va fi de aproximativ 24 GWh.

Primii clienti ar putea fi fabricile de automobile germane si franceze cu care se afla in discutii, alaturi de Great Wall.

Citeste si:
Mașinile electrice mai noi au probleme de fiabilitate
Mașinile electrice mai noi au...

SVOLT a inceput deja constructia unei fabrici de baterii pentru masini electrice in Changzhou, provincia Jiangsu, cu o capacitate initiala de 12 GWh, care poate creste la 70 GWh.

"Vrem sa avem cinci baze de productie la nivel mondial, inclusiv in Statele Unite, dar va dura ceva timp. Planul global este de a ajunge la o capacitate de 100 GWh pana in 2025 ", a spus Yang.

Producatorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology Ltd construieste o fabrica de 14 GWh in Germania pentru a furniza baterii pentru constructorul de masini BMW. Compania este un partener strategic al grupului Volkswagen, care va cumpara celule de 50 de miliarde de euro.

Great Wall a semnat, de asemenea, o intelegere cu BMW pentru a construi modelul MINI electric in China.

Citeste si:
Ford ar putea să-și producă propriile baterii pentru mașinile...
Ford ar putea să-și producă...

Sursa foto: By Sergii Chernov / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri