Discounturile de care beneficiaza romanii la cumpararea unei masini noi electrice sau hibride prin programul Rabla Plus ii determina pe acestia sa treaca la masini eco, astfel ca dupa prima jumatate a anului tichetele au fost epuizate fiind un moment istoric. In total, aproape 3.000 de masini "verzi" au ajuns pe sosele in primele 6 luni, reiese din datele APIA.

Top masini complet electrice inmatriculate in primele 6 luni

1. Nissan Leaf - 169 unitati

2. Renault Zoe - 155 unitati

3. Volkswagen e-Golf / e-UP! - 83 unitati

4. Smart - 70 unitati

5. BMW i3 - 53 unitati

6. Jaguar i-Pace - 15 unitati

7. Audi e-tron - 7 unitati

In total, 557 de masini electrice au fost inmatriculate in primele sase luni, in crestere cu 145%, fata de ianuarie-iunie 2018. Desi si-a facut prezenta tarziu pe piata din Romania, Nissan Leaf a reusit in primele sase luni sa devina cel mai vandut model electric.

Top masini hibride vandute in S1

1. Toyota - 2046 unitati

2. Lexus - 105 unitati

3. Honda - 40 unitati

4. Ford - 34 unitati

5. Kia - 28 unitati

6. Hyundai - 19 unitati

7. Suzuki - 17 unitati

Dintre masinile eco, cele hibride sunt cele mai accesibile, de aceea si vanzarile sunt mult mai mari, vorbim de 2.290 unitati in primele 6 luni, o crestere de 59% fata de anul trecut. Pentru ca hibridele nu au lipsit din gama Toyota de mai bine de 10 ani, este si normal ca notorietatea sa ii aduca vanzari peste cele ale concurentilor.

Top masini hibride plug-in in S1

1. Mitsubishi - 42 unitati

2. Volvo - 35 unitati

3. Land Rover - 21 unitati

4. Porsche - 17 unitati

5. BMW - 9 unitati

6. MINI - 4 unitati

7. Mercedes-Benz - 2 unitati

Prin pretul pe care il au, aceste masini sunt mai putin atractive pentru romani. Astfel ca doar 130 de unitati au fost comandate in primele 6 luni.

Sursa foto: Scharfsinn / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri