Soferii care sunt prinsi cu telefonul in mana la volan isi vor pierde permisul si vor plati o amenda de 1.200 lei, potrivit unui proiect de Ordonanta privind modificarea Codului Rutier initiat de Ministerul Afacerilor Interne, scrie Promotor.

Potrivit proiectului de Ordonanta pus in dezbatere publica pe site-ul Guvernului se prevede sanctionarea cu ridicarea permisului de conducere urmand ca soferul sa-si redobandeasca dreptul de a conduce doar dupa ce vor sustine un nou examen.

Pentru biciclisti exista o mentiune speciala privind interzicerea folosirii telefoanelor in timp ce circula cu bicicleta.

"Tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevazuta obligativitatea detinerii permisului de conducere, aflat in miscare, a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducatorul acestuia,” este paragraful din proiect care ii vizeaza pe biciclisti.

Citeste si:
Soferii ar putea alege perioada de suspendare a permisului auto
Soferii ar putea sa isi...

Sursa foto: By Goads_Agency / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Politia anunta sanctiuni mai dure pentru soferi din 12 octombrie