Traficul rutier prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse a crescut joi de peste sapte ori fata de o zi obisnuita, ca urmare a tranzitarii frontierei in scop turistic in perioada minivacantei de Sfanta Maria, motiv pentru care timpul de asteptare la iesirea din tara a ajuns la 40 de minute pentru autoturisme si 100 de minute pentru camioane, potrivit Agerpres.

"Au crescut timpii de asteptare la iesirea din tara prin PTF Giurgiu-Ruse pentru ca foarte multe turisme s-au prezentat astazi, inca de la primele ore ale diminetii, la iesirea din tara, pentru ca oamenii sa petreaca minivacanta de Sfanta Maria in Grecia, Turcia sau Bulgaria si prioritate au avut turismele, motiv pentru care a crescut timpul de asteptare la camioane", a declarat joi, pentru Agerpres, inspectorul sef adjunct al ITPF Giurgiu, Nicu Raboj.

El spune ca intr-o zi obisnuita ies din tara aproximativ 1.000 de autoturisme in 12 ore, iar joi, de la ora 4.00 pana la orele 13.00, au iesit din tara aproximativ 7.000 de autoturisme.

ITPF Giurgiu aplica toate masurile pentru fluidizarea traficului, de la suplimentarea de personal, accesul pe mai multe benzi si dirijarea circulatiei cu echipaje de politie rutiera la intrarea in municipiul Giurgiu.

Potrivit site-ului Politiei de frontiera, timpul de asteptare la iesirea din tara prin PTF Giurgiu-Ruse este de 40 de minute pentru autoturisme si 100 de minute pentru camioane, iar politistii de frontiera se asteapta ca la finalul vacantei de Sfanta Maria traficul sa creasca pe sensul de intrare in tara, cand oamenii se vor intoarce din vacanta.

Citeste si:
IGPF: Peste 230.000 persoane au tranzitat frontiera in ultimele 24 ore
IGPF: Peste 230.000 de...

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Spania vrea sa inalte si mai mult gardul de la frontiera cu Marocul