Circulatia pe DN 5 la iesirea din tara a inceput sa se aglomereze sambata dimineata, iar la ora transmiterii acestei stiri in zona s-a format o coloana de masini care se intinde pe aproximativ cinci kilometri. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Giurgiu, Cristian Suta, un numar mare de camioane asteapta pe drumul catre vama pentru a trece frontiera spre Bulgaria, potrivit Mediafax.

El a precizat ca autovehiculele sunt lasate sa intre alternativ de pe fiecare sens de mers, timp de o jumatate de ora, pe podul peste Dunare, care a intrat in reparatii si pe care se poate circula doar pe o singura banda. Politisti de frontiera, agenti de la Rutiera, dar si politisti locali actioneaza pentru fluidizarea traficului. Suta a mai spus ca oamenii legii se asteapta ca traficul in vama sa fie aglomerat si spre sfarsitul lunii, cand cetateni din tari precum Turcia sau Bulgaria, care lucreaza in state ale UE si care acum se afla in vacanta in tarile lor, se vor intoarce la munca in strainatate.

Podul de la Giurgiu, cunoscut si sub denumirea de “Podul Prieteniei”, este construit din otel si leaga malul nordic romanesc de malul sudic bulgaresc, respectiv orasele Giurgiu si Ruse. Podul, care are o cale ferata simpla in partea inferioara si o sosea cu doua benzi de circulatie in partea superioara, a fost dat in exploatare in anul 1954.

Sursa foto: trafic, Shutterstock