Mercedes-Benz a urmarit clientii din UK folosind serviciul de localizare pentru a ajuta firmele de recuperari sa ii lase fara masini

Mercedes-Benz a urmarit clientii care nu si-au platit ratele la timp folosind serviciul de localizare in caz de urgente (SOS) pentru a furniza informatii firmelor de recuperari, scrie leftlanenews.com.

Constructorul auto a recunoscut ca masinile vandute prin intermediul dealerilor sai din Marea Britanie au senzori de locatie care pot arata exact unde se afla un vehicul daca un sofer ramane in urma cu ratele si nu raspunde la solicitari.

Mercedes-Benz spune ca senzorii sunt activi doar in „circumstante extreme”. Compania a fost acuzata in Marea Britanie ca a folosit in secret dispozitive de urmarire si a impartasit date despre locatie cu firme terte.

Urmarirea unui vehicul fara permisiunea soferului se spune ca este ilegala in Marea Britanie. Insa, Mercedes afirma ca exista o clauza care descrie „senzorii de locatie” in termenii si conditiile din contractele de finantare semnate de clienti.

"Atunci cand un client alege sa finanteze achizitionarea masinii sale, acesta semneaza un contract si accepta ca senzorii de locatie din masina vot fi activati in cazul in care incalca contractul de finantare", a declarat compania.

Citeste si:
Mercedes-Benz prezintă noua generație Clasa S
Mercedes-Benz prezintă noua...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri