Soferii ar putea sa isi aleaga dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto

Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, o propunere legislativa prin care conducatorii auto ar putea sa isi aleaga dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci cand aceasta se face pentru o incalcare minora a regulii de circulatie, noteaza Agerpres.

Termenul pentru dezbatere si vot in Senat - prima Camera sesizata in acest caz - s-a implinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacita a Ordonantei a fost citita, miercuri, in plen, de presedintele Senatului, Teodor Melescanu.

"In cazul suspendarii provizorie a permisul auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o. Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale", arata proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

In expunerea de motive, initiatorii Alexandru Baisanu si Adrian Mocanu explica ca de prevederile legii ar beneficia soferii care si-ar "putea pierde painea" pentru o abatere minora de la o regula de circulatie.

"La nivel national avem o problema mare legata de suspendarea permiselor de conducere ale soferilor", se mai arata in expunerea de motive.

Citeste si:
Lecții de condus în oraș: sfaturi pentru începători
Lecții de condus în oraș:...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Propunerea legislativa va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri