Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, o propunere legislativa prin care conducatorii auto ar putea sa isi aleaga dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci cand aceasta se face pentru o incalcare minora a regulii de circulatie, noteaza Agerpres.

Termenul pentru dezbatere si vot in Senat - prima Camera sesizata in acest caz - s-a implinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacita a Ordonantei a fost citita, miercuri, in plen, de presedintele Senatului, Teodor Melescanu.

"In cazul suspendarii provizorie a permisul auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o. Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale", arata proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

In expunerea de motive, initiatorii Alexandru Baisanu si Adrian Mocanu explica ca de prevederile legii ar beneficia soferii care si-ar "putea pierde painea" pentru o abatere minora de la o regula de circulatie.

"La nivel national avem o problema mare legata de suspendarea permiselor de conducere ale soferilor", se mai arata in expunerea de motive.

Citeste si:
Piata auto va depasi 200.000 de unitati anul acesta
Piata auto va depasi 200.000...

Propunerea legislativa va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce masini poti conduce in Romania fara permis de conducere