Enel X preia 12,5% din joint venture-ul Hubject pentru a putea extinde reteaua de puncte de incarcare accesibile clientilor sai la nivelul intregii retele Hubject.

Hubject a dezvoltat o platforma interoperabila care permite soferilor de vehicule electrice sa isi incarce masinile la o retea cu peste 200.000 de puncte publice de incarcare din intreaga lume, fara a fi nevoie ca acestia sa semneze alte contracte in afara celor avute cu furnizorii de servicii de mobilitate electrica care utilizeaza serviciile de eRoaming ale Hubject.

Prin intrarea in aceasta asociere, Enel X poate extinde interoperabilitatea retelei sale europene, dincolo de cele 8.000 de puncte de incarcare deja la dispozitia clientilor sai, cu posibilitatea acestora de a accesa reteaua globala a joint venture-ului.

Enel X va lucra, de asemenea, in cadrul parteneriatului pentru extinderea retelei de statii de incarcare a Hubject si imbunatatirea caracteristicilor tehnologice ale acestora, cu scopul de a stimula penetrarea mobilitatii electrice la nivel mondial.

Enel X, un important furnizor de solutii de incarcare inteligenta, a lansat propriile retele publice de incarcare a masinilor electrice in Italia, Spania si Romania, cu un numar de aproximativ 8.000 de statii, in linie cu tintele anuntate care prevad si instalarea de puncte private de incarcare.

La nivel mondial, Enel X trebuie sa isi creasca numarul de statii de incarcare publice si private la 455.000 pana in 2021, de la aproximativ 60.000 de unitati in prezent, cu scopul de a sprijini trecerea la vehiculele electrice si decarbonizarea transporturilor.

Pentru atingerea obiectivului, Enel X a incheiat, de asemenea, mai multe acorduri de interoperabilitate pentru largirea retelei publice de unitati de incarcare care pot fi accesate de clientii sai in intreaga Europa, extinzandu-si zona de acoperire pentru furnizarea de servicii de mobilitate electrica in Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Norvegia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Regatul Unit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri