Opel Combo Life a ajuns la cea de-a patra generatie si a primit un aspect de monovolum recreational, gandit pentru familii. Modelul se remarca prin spatiul interior pentru pasageri, dar si prin capacitatea mare pentru bagaje.

Interiorul este uimitor, gasim spatii de depozitare oriunde aruncam o privire. Sunt sase suporturi doar pe plansa de bord.

In total sunt 28 de compartimente cu un volum de 186 litri, deci puteti depozita orice, este imposibil sa nu gasiti un loc. Cele mai interesante sunt spatiile din plafon, le gasiti in partea din fata, pe culoarul din mijloc sau deasupra portbagajului.

Combo Life este disponibil in doua versiuni. Putem alege intre o caroserie de 4,4 metri lungime si una de 4,75 metri lungime (Combo Life XL). Aceasta diferenta de 35 cm, permite monovolumului sa aiba 7 locuri in loc de 5 locuri. Randul trei de locuri are doua scaune glisante ce pot fi scoase cu usurinta.

Pentru Combo Life, spatiul de incarcare este de aproximativ 600 de litri si poate fi extins la 2.100 litri dupa rabatarea scaunelor, iar pentru Combo Life XL portbagajul creste la 850 litri si poate fi extins la 2.700 de litri.

Un alt atuu al acestui model este faptul ca puteti transporta obiecte lungi de pana la 2,7 metri sau de pana la 3 metri pentru versiunea cu ampatament lung.

Usile spate pentru Combo Life sunt glisante, faciliteaza urcarea/coborarea si iti ofera o senzatie de libertate daca esti undeva in natura. Poti admira peisajul din interior, fara sa cobori. Modelul vine cu una sau doua usi spate in functie de echipare.

Tot pentru a te simti in vacanta, Combo Life este prevazut cu un acoperis panoramic si jaluzea cu actionare electrica. Este optional pentru echiparea Enjoy si standard pentru Innovation.

Luminile LED ale spatiului de depozitare de deasupra capului creeaza o imagine asemanatoare cu interiorul avioanelor de linie. Noaptea, lumina este permanent aprinsa, insa este difuza pentru a nu deranja pasagerii.

Pozitia de sedere a pasagerilor este inalta, iar habitaclul imbina perfect dotarile practice cu tehnologia moderna. Un sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto poate fi accesat rapid de pe un ecran central tactil cu diagonala de 8 inch.

La drum lung, un head-up display ajuta soferul cu informatii cum ar fi limita de viteza pe soseaua respectiva si viteza cu care circula. Daca soferul foloseste sistemul de navigatie al masinii, va primi indicatii pe head-up display.

Desi forma de monovolum nu iti da impresia ca acest model ar putea inlocui un SUV, Combo Life are si asemenea capacitati date de tehnologie. Un sistem inteligent, denumit IntelliGrip, adapteaza masina la conditiile de drum atunci cand conduceti pe nisip, zapada sau namol. Exista si un buton pentru coborare asistata a pantelor foarte abrupte cu viteza mica.

Pe autostrada, Opel Combo Life cu motorul de 1,5 litri diesel 130 CP si transmisia automata cu 8 trepte este foarte placut chiar si la viteza mare. Consumul este foarte bun pentru o masina atat de mare si cu o forma mai putin aerodinamica.

Cat consuma Opel Combo Life diesel

La 130 km/h, motorul diesel de 130 CP a afisat un consum de 6,3 litri la suta de kilometri. In treapta a-8-a, Combo Life diesel ruleaza cu 2.250 de ture.

Consumul este si mai bun cand rulezi cu 100 km/h, doar 4,2 litri la suta de kilometri. Turatia motorului este in aceasta situatie 1.800 de ture.

Cred ca aceasta transmisie automata cu 8 trepte aduce un consum atat de bun masinii. Este una dintre cele mai rapide si intuitive cutii de viteze automate de pe piata. Este incredibil ca exista pe un model non-premium si care mai este si monovolum.

Depasirile se fac usor cu modelul Combo Life diesel de 130 CP. Pozitia inalta, puterea suficienta si transmisia intuitiva si rapida fac din orele petrecute la volan o placere. Pe viraje masina sta foarte bine, este din nou meritul cutiei de viteze automate care schimba rapid intr-o treapta inferioara.

Comanda pentru transmisia automata este un buton rotativ amplasat central. Pentru modul manual, avem un buton si padele pe volan.

Alte tehnologii oferite de Opel Combo Life sunt pornirea din buton, accesul fara cheie, cruise control adaptiv, franare automata de urgenta cu functie pentru detectarea pietonilor, asistentul la pornirea din rampa, asistentul pentru schimbarea benzilor de circulatie, sistemul pentru recunoasterea semnelor de circulatie.

Opel Combo Life este fabricat in Portugalia si Spania, pe platforma PSA EMP2.

Modelul de test, in echiparea Innovation, costa 27.880 euro cu TVA. Mai multe detalii gasiti aici.

Date tehnice Opel Combo Life 1.5 130CP Innovation:

Motor: 1.5 litri diesel
Transmisie automata cu 8 trepte
Putere maxima (cp/rpm) 130 / 3750
Cuplu maxim Nm (rpm) 300 (1750)
Viteza maxima (km/h) 208
Acceleratie (0-100km/h) 10,6
Consum mixt (l/100 km): 4,5
Capacitate rezervor: 50 litri
Volum portbagaj litri: 597
Lungime: 4,44 metri
Latime: 1,84 metri
Inaltime: 1,84 metri
Emisii CO2 g/km: 118 g/km
Masa proprie (kg) 1430

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri