BMW Romania ne-a prezentat noile tehnologii care au aparut in ultimul an pe modelele BMW. Exemplarele de prezentare au fost noua generatie BMW Seria 1 F40.

Asistent la parcare

Toate modelele BMW au primit un asistent la parcare care face intreaga operatiune: accelerare, franare, virare, iar la final va trece masina in modul de parcare. Pentru cea de-a treia generatie BMW Seria 1 pretul este de 900 euro in echiparea de baza si de 300 euro pentru celelalte echipari.

Aplicatia BMW Connected

Cu aplicatia BMW Connected soferul este in legatura directa cu automobilul BMW, chiar daca nu este in interiorul acestuia. Aplicatia planifica trasee care iau in calcul traficul actual si iti aminteste sa pleci din timp, iti ofera asistenta in cazul unei defectiuni, iti reaminteste de programarile planificate la service, etc.

Soferul poate sa comande diverse functii catre masina: sa inchida/deschida usi, sa porneasca sistemul de ventilatie stationara, sa claxoneze, sa vada daca unul dintre geamuri este deschis, etc.

Aplicatia este disponibila pe toate modele noi BMW din martie 2019 si este gratuita. Aplicatia are si un portal.

Modelele BMW au si functia de car data, lansata la finalul anului trecut, care va permite sa dati acces companiilor de asigurari sau de leasing la datele masinii privind numarul de km, date de service.

Meniu in limba romana

Incepand de anul acesta, meniul modelelor BMW este disponibil si in limba romana pe noul tip de display-uri. Daca doriti sa utilizati Intelligent Personal Assistant (IPA) atunci va trebui sa treceti din nou meniul in limba engleza, intrucat nu va functiona cu meniul in limba romana.

Date din trafic in timp real

Din luna martie, noile modele BMW ofera informatii in timp real despre trafic preluate din Here Maps si Garmin.

CarPlay wireless

Telefoanele mobile pot fi conectate fara cablu cu sistemul CarPlay al modelelor BMW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri