Masinile cu motoare sub Euro 4 vor plati o taxa pentru a circula in Bucuresti incepand din 1 ianuarie 2020, iar pana in 2024 vor fi interzise complet in oras. Taxa pentru masinile Euro 4 va fi introdusa incepand din 1 ianuarie 2021.

Taxa variaza intre 500 lei pentru masinile Euro 4 si ajunge la 1.900 pentru masinile non-euro.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat joi proiectul taxei Oxigen, care va intra astfel in vigoare incepand din 1 ianuarie 2020.

Comparativ cu proiectul anuntat anterior, consilierii Primariei Capitalei au adoptat cateva amendamente suplimentare, care se refera inclusiv la interzicerea completa a circulatiei masinilor vechi in oras. Iata principalele caracteristici ale taxei Oxigen:

Taxa pe Oxigen de la 1 ianuarie 2020

Toate masinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 si Euro 3 vor plati taxa Oxigen pentru a putea circula in continuare in Bucuresti.

Masinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2 nu mai au voie sa circule in centrul orasului, in perimetrul Zonei de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), chiar daca platesc taxa Oxigen pentru a circula in restul orasului.

Zona ZACA in care accesul masinilor non-Euro, Euro 1 si Euro 2 va fi interzis este delimitata de P-ta Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - sos. Stefan cel Mare str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie sos.Pandurilor - sos. Cotroceni - spl. Independentei - str. Stirbei Voda - str. Berzei - str. Buzesti - P-ta Victoriei.

Zona va fi semnalizata prin indicatoare, iar restrictionarea traficului in centrul Capitalei se va aplica doar in zilele de luni pana vineri in intervalul 07:00 - 22:00.

Taxa pe Oxigen de la 1 ianuarie 2021

Toate masinile cu norma de poluare Euro 4 vor plati de asemenea taxa Oxigen pentru a putea circula in Bucuresti. Proiectul initial prevedea ca regula pentru masinile Euro 4 sa se aplice de asemenea din 1 ianuarie 2020.

Cititi continuarea articolului pe Automarket.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri