Fiat Chrysler confirma negocierile de fuziune cu PSA Peugeot Citroen

Fiat Chrysler Automobiles NV a confirmat informatiile din presa privind negocierile de fuziune cu PSA Peugeot Citroen, analistii considerand ca discutiile reprezinta o incercare a grupului francez de a exploata esuarea fuziunii dintre FCA si rivala franceza Renault, transmit Financial Times, MarketWatch si Reuters, scrie Agerpres.

"Exista discutii in derulare menite sa creeze unul din cele mai mari grupuri auto globale", a anuntat miercuri Fiat Chrysler, fara a da detalii suplimentare.

Declaratia vine dupa ce marti publicatia Wall Street Journal (WSJ) informa ca Fiat Chrysler negociaza cu PSA o potentiala fuziune care ar crea al patrulea producator auto mondial in functie de vanzari, cu o capitalizare bursiera de 50 miliarde de dolari. Acordul ar putea fi sub forma unei tranzactii finantate exclusiv prin schimb de actiuni, sustine WSJ citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

PSA si FCA au mai purtat anul acesta negocieri, inainte ca Fiat Chrysler sa propuna o fuziune de 35 de miliarde de euro cu Renault.

Marti, actiunile Fiat Chrysler au urcat cu peste 7% la Bursa de la New York, dupa publicarea articolului din WSJ.

Citeste si:
Fiat Chrysler vrea o alianta cu Renault
Fiat Chrysler vrea o alianta...

Investorii au speculat de cateva luni ca Fiat Chrysler este in cautarea unui partener de fuziune, dupa ce fostul sau director general, Sergio Marchionne, a subliniat necesitatea consolidarii industriei auto si a incercat fara succes sa incheie un acord cu General Motors (GM), cel mai mare producator auto din SUA.

Conform informatiilor din WSJ, entitatea combinata va fi condusa de directorul general al PSA, Carlos Tavares, in timp ce presedintele FCA, John Elkann, va avea aceeasi functie la noua companie.

Deja Fiat Chrysler si PSa au un parteneriat pe segmentul vehiculelor comerciale.

Citeste si:
Cum vor fi renegociate chiriile din spațiile de retail după pandemie
Care sunt noile puncte de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri