Sameday, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de curierat, inaugureaza noul centru logistic, situat pe Centura Capitalei, in apropierea orasului Chitila, in urma unei investitii totale de 20 de milioane de euro.

Centrul logistic are o suprafata de 22.000 de metri patrati si dispune de tehnologii de ultima generatie care scurteaza pana la de trei ori timpii de sortare a expedierilor, eficientizandu-se astfel fluxurile de procesare si expediere a coletelor.

Noul centru logistic va gestiona 80% din volumul total al expedierilor companiei la nivel national, urmand ca aici sa fie procesate coletele trimise de clientii din Bucuresti-Ilfov si din partea de Sud a tarii. Zilnic, peste 250 de camioane vor tranzita centrul logistic pentru a descarca si incarca expedieri.

Amplasat pe un teren de 100.000 de metri patrati, noul centru logistic al Sameday dispune de 106 rampe de incarcare sau descarcare a coletelor. Spatiul logistic este impartit in trei zone: una dedicata coletelor de mari dimensiuni, o zona pentru colete mici, medii si plicuri, dar si spatii moderne pentru angajati.

Centrul logistic este dotat cu doua benzi de sortare automate ce pot procesa impreuna pana la 25.000 de colete pe ora.

Coletele voluminoase, pana la 50 de kg sunt sortate si triate automat pe o banda care permite procesarea 15.000 de pachete pe ora, cu o viteza de 2,5 metri pe secunda. Banda permite deplasarea, cantarirea si masurarea automata, expedierile fiind ulterior directionate catre cele 100 de tobogane.

Pachetele mici si plicurile sunt sortate automat pe un sistem special, cu o capacitate de 10.000 de expedieri pe ora.

„Ne dorim sa facem lucrurile mai bine, de aceea construim un sistem logistic de curierat cu o viziune complet noua pentru piata romaneasca, un sistem in care punem destinatarul pe primul loc atunci cand luam decizii. Un prim pas este lansarea noului centru logistic. Livrarea cat mai rapida, alaturi de respectarea promisiunii de livrare sunt cele mai importante lucruri pentru destinatari, iar pentru a face acest lucru trebuie sa optimizam toate procesele in cel mai mic detaliu. Astfel, am investit in sisteme software complet noi de Warehouse Management (WMS) & Transport Management (TMS). Acestea, impreuna cu cresterea capacitatii de procesare prin noul centru logistic, ne apropie de obiectivul nostru de a imbunatati experienta clientului prin respectarea promisiunii de livrare” a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday.

Infiintata in 2007, Sameday se numara in prezent printre principalii jucatori de pe piata romaneasca de curierat. Compania ofera clientilor si partenerilor servicii de curierat la nivel national, livrare in aceeasi zi in Bucuresti si in zonele limitrofe, program extins de livrare, de la 09:00, la 21:00 sau livrare in lockere. Sameday livreaza fara a taxa kilometri suplimentari, in peste 7.000 de localitati, si pune la dispozitia clientilor serviciul easybox, care cuprinde peste 200 de lockere la nivel national.

In prezent, expedierile Sameday sunt procesate in doua hub-uri logistice, unul amplasat in apropiere de orasul Chitila si unul in judetul Sibiu. In 2017, retailerul online eMAG a devenit noul actionar principal al Sameday Courier, dupa achizitia unui pachet majoritar in companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri