Grupul auto Daimler AG va concedia pe plan global 1.100 de angajati aflati in functii de comanda, sau aproximativ 10% din conducerea sa, a anuntat publicatia germana Sueddeutsche Zeitung citand un buletin informativ prezentat de sindicat, transmit Deutsche Welle si Reuters.

Un purtator de cuvant al sindicatului angajatilor Daimler s-a referit la o scrisoare interna pusa in circulatie de seful organizatiei, Michael Brecht, conform Agerpres.ro.

"Sindicatul a fost recent informat de conducere in legatura cu situatia financiara si cea a angajatilor companiei. Discutiile au inceput, inca nu avem un rezultat", le-a spus angajatilor Brecht.

Sindicatul Daimler exclude concedieri obligatorii pana in 2030, iar plecari voluntare sunt posibile, dar numai in situatia in care ambele parti sunt de acord, a precizat Brecht.

Noul director general Ola Kaellenius va prezenta in 14 noiembrie o actualizare a strategiei, care va include si masuri de reducere a costurilor.

Reprezentantii Daimler au precizat ca firma lucreaza la o analiza a costurilor, astfel incat sa ramana in continuare competitiva.

"Suntem in negocieri constructive cu reprezentantii angajatilor si nu putem comenta in privinta speculatiilor", a precizat un purtator de cuvant al Daimler.

Profitul operational al Daimler a crescut usor in trimestrul trei din acest an, datorita majorarii cu 8% a vanzarilor de masini Mercedes-Benz, dar grupul german a anuntat reduceri de costuri si a avertizat ca ar putea creste provizioanele legate de rechemarea in service a vehiculelor diesel.

In perioada iulie-septembrie 2019, profitul inainte de taxe si dobanzi (EBIT) a urcat cu 8%, la 2,69 miliarde de euro, de la 2,49 miliarde de euro in urma cu un an. De asemenea, vanzarile au crescut cu 8%, la 43,3 miliarde de euro.

Compania a anuntat ca va revizui costurile dupa ce marja de profit la divizia Mercedes-Benz Cars a scazut la 6%, de la 6,3% in urma cu un an, din cauza problemelor de productie la modelul Mercedes GLS si a echiparii masinilor cu filtre anti-emisii costisitoare.

"In scopul de a finaliza planul de tranformare in urmatorii ani, este necesar sa ne sporim eforturile considerabil: trebuie sa ne reducem semnificativ costurile si sa ne intarim consistent fluxul de numerar", a afirmat directorul general Ola Kaellenius, fara a da amanunte suplimentare.

Daimler detine divizia de lux Mercedes-Benz si brandul Smart.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes.

Sursa foto: NOBUHIRO ASADA / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri