Daimler accelereaza dezvoltarea de masini electrice Mercedes-Benz, potrivit lui Dieter Zetsche, CEO-ul companiei, care spune ca acest segment castiga cota de piata, scrie Automotive News Europe.

"Ne ajustam planurile pentru acest segment. Este important sa intri pe o piata la momentul potrivit", a declarat Dieter Zetsche.

Afirmatia vine dupa ce Tesla Motors si Audi au anuntat ca se pregatesc sa lanseze modele noi premium electrice.

Daimler va face publice planurile in ceea ce priveste masinile electrice, la Salonul Auto de la Paris in octombrie.

Thomas Weber, Chief Development Officer al Daimler, a spus de curand ca producatorul german va dezvalui la Paris un prototip electric cu o autonomie de 500 km, care va ajunge in showroom-uri in 2020.

Daimler a reiterat ca va creste cheltuielile in cercetare, care se asteapta sa fie semnificativ mai mari fata de anul trecut cand au fost de 6,6 miliarde de euro.

Daimler va investi in dezvoltarea de noi emisii reduse si motoare cu consum redus de combustibil, sisteme alternative de transmisie, tehnologie de conducere autonoma si o noua generatie de baterii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri