Daimler vrea sa vanda automobile Mercedes-Benz electrice pe cea mai mare piata din lume

Daimler vrea sa vanda automobile Mercedes-Benz electrice in China, pentru a profita de initiativele guvernului de sustinere a dezvoltarii pietei acestor vehicule, a declarat miercuri directorul grupului pe aceasta piata, Hubertus Troska, transmite Reuters, citat de News.ro.

Oficialul Daimler a spus ca masurile guvernului de la Beijing, care implica scutiri de taxe si alte facilitati, au contribuit la cresterea vanzarilor de vehicule electrice la peste 300.000 in 2015, China devenind cea mai mare piata din lume pentru automobile electrice, hibride sau alte modele de acest fel.

Preturile majoritatii acestor vehicule sunt de sub 250.000 de yuani (37.515 de dolari) si au fost oferite in mare parte de producatori chinezi, a spus Troska la o conferinta cu analisti si investitori, la Beijing.

Luand in considerare factori care includ masurile guvernamentale, in cadrul strategiei de reducere a dependentei de petrol si a poluarii, reprezentantii Daimler sunt foarte increzatori ca vehiculele electrice vor fi un factor important al pietei chineze, considera Troska.

”Mercedes-Benz va juca un rol in China pe piata vehiculelor electrice”, a spus Troska.

Citeste si:
Volvo şi Daimler vor să producă şi să vândă pile de combustie
Volvo şi Daimler vor să...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

El anticipeaza ca in timp cererea se va indrepta catre un segment de automobile electrice si hibride mai scumpe si mai performante. Troska nu a dat detalii legate de costuri, preturi, modele sau date de lansare.

Directorul pentru relatiile cu investitorii, Bjorn Scheib, a spus ca Daimler intentioneaza sa prezinte un automobil electric concept la Salonul auto de la Paris din 1 octombrie.

In prezent, Daimler comercializeaza in China un model electric sub brandul Smart si unul sub brandul Denza, pe care il produce impreuna cu partenerul local BYD.

Gama din China a Daimler mai include versiuni hibride ale automobilelor Mercedes-Benz clasele C si S si SUV-ul GLE.

Citeste si:
Mercedes-Benz pregătește Clasa T, model similar Clasei V
Mercedes-Benz pregătește...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri