Germania a depasit Norvegia devenind cea mai mare piata de autovehicule electrice din Europa

Germania a depasit Norvegia devenind cea mai mare piata de autovehicule electrice din Europa, semn ca utilizatorii sunt interesati de aceasta tehnologie, asa cum modelele Volkswagen si Daimler sunt pregatite sa depaseasca vanzarile Tesla.

Vanzarile de vehicule electrificate (100% electrice si hibride plug-in) au crescut cu 70% in Germania, ajungand la 17.574 autoturisme in primul trimestru, potrivit datelor furnizate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie Automotive News Europe.

In Europa, vanzarile de vehicule electrificate au crescut cu 41%, cele de automobile complet electrice au crescut cu 35%, iar de hibrizii plug-in au crescut cu 47%, in timp ce cererea pentru modelele pe motorina a scazut cu 17%.

Norvegia a stimulat vanzarile de masini electrice cu subventii generoase si a devenit a treia piata pentru Tesla, dupa SUA si China.

Odata rare in Germania, modelele Tesla au devenit din ce in ce mai frecvente pe strazile oraselor mari, precum Munchen, alaturi de alte modele complet electrice precum BMW i3 si Nissan Leaf. Cu toate acestea, Tesla a ocupat locul 31 in Germania anul trecut, mult in urma marcilor Volkswagen, Mercedes, BMW si Audi, brandurile dominante ale tarii.

Citeste si:
Un renumit muzeu din Germania a dezvăluit că unele exponate sunt...
Un renumit muzeu din Germania...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

In timp ce germanii au un avantaj in Europa, urmatoarea lor provocare in ceea ce priveste extinderea pietei vehiculelor electrificate va fi sa demonstreze consumatorilor din SUA si China ca produsele lor sunt superioare.

VW, Daimler si BMW au anuntat ca vor reinnoi liniile de asamblare ca raspuns la reglementarile europene mai stricte privind motoarele cu ardere interna si impactul emis de scandalul emisiilor din 2015.

Deoarece consumatorii au renuntat sa mai cumpere masini pe motorina - in special in Germania - producatorii de automobile se asteapta la o trecere a acestora spre modele electrificate.

Citeste si:
Premiul Nobel pentru Pace, motiv de tensiuni între China și Norvegia
China vrea un acord de liber...
Sursa foto: By Smile Fight / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri