Europa a depasit pragul de 1 MIL. de masini electrificate pe sosele, la un an dupa China, dar inaintea SUA

Europa a depasit pragul de 1 MIL. de masini electrificate pe sosele (modele 100% electrice si hibride plug-in), la un an dupa China, dar inaintea SUA. Vanzarile au crescut cu mai mult de 40% in prima jumatate a anului, scrie The Guardian.

Datorita apetitului pentru Tesla Model3, Statele Unite ar putea ajunge anul acesta la pragul de un milion de masini electrice pe sosele.

In primele 6 luni, au fost vandute aproximativ 195.000 de masini plug-in in Uniunea Europeana, Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia, o crestere de 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit analistilor din industrie, pana la finalul anului este de asteptat ca in Europa sa fie in circulatie 1,35 milioane de masini electrice.

Cifrele includ masini si camioane complet electrice, plus autovehiculele hibride plug-in, care pot calatori pe o distanta scurta folosind curentul electric din baterie inainte de a comuta motorul conventional.

Chiar daca vanzarile plug-in sunt in crestere, acestea reprezinta doar 2% din inregistrarile noi de masini si camioane din Europa in prima jumatate a anului. Pana la sfarsitul anului, cota ar putea creste la 2,35%.

Citeste si:
Estimare șoc: Una din trei mașini nou vândute în 2030 va fi electrică
Raport Deloitte: Vânzările de...

Cele mai multe masini electrice sunt vandute in Norvegia

Norvegia a continuat sa conduca clasamentul cu 36.500 de masini vandute si o cota de 37% din inmatricularile noi. Norvegienii au inregistrat mult timp masini electrice, datorita, in mare parte, stimulentelor guvernamentale generoase.

Cresterea rapida din Germania ne arata ca cea mai mare piata auto din Europa va depasi Norvegia pana la sfarsitul anului.

Olanda si Danemarca au inregistrat o crestere importanta, in timp ce Marea Britanie a inregistrat o crestere moderata. In Marea Britanie s-au vandut in prima jumatate a anului 30.040 autovehicule si autoutilitare plug-in. Vanzarile de masini complet electrice au scazut cu 6%, dar hibrizii plug-in au crescut cu 50%.

Compania Pivot Power, care spera sa construiasca o retea de incarare rapida pentru masini electrice in Marea Britanie, a declarat ca Marea Britanie este bine pozitionata pentru a recupera diferenta fata de tarile nordice.

Citeste si:
Posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi; Austria se opune...
Posibilă închidere a tuturor...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri