Arval Romania, companie specializata in leasing-ul operational auto, vrea sa achizitioneze anul acesta 20 de masini electrice prin programul Rabla Plus, datorita stimulentului de 10.000 de euro acordat de stat la cumpararea unei masini cu emisii zero, a declarat pentru wall-street.ro Dan Boiangiu, directorul general al companiei.

Compania are in flota in prezent sub zece masini electrice, majoritatea modelul VW e-Golf si Mitsubishi i-Miev.

"Ne-am inscris in programul Rabla Plus, vrem sa luam 20 de masini electrice. Probabil cele mai multe vor fi VW e-Golf si Renault Zoe", a precizat Dan Boiangiu.

Anul acesta, pare a fi cel mai bun moment pentru a cumpara o masina cu propulsie electrica, pentru ca prin programul Rabla Plus preturile scad cu 10.000 de euro, fara a casa o masina veche. Cine va casa si o masina veche va primi inca 1.400 de euro, care se cumuleaza cu cei 10.000 de euro. Bugetul in 2017 este pentru 1.000 de masini electrice.

Oferta de masini electrice la vanzare in Romania prin programul Rabla Plus este de zece modele. Preturile pornesc de la 12.000 euro prin Rabla Plus.

Dupa primele 6 luni, autoturismele verzi (electrice si hibride) detin aproape 2% din piata auto in Romania, intrucat cererea s-a triplat anul acesta.

"Chiar daca volumele sunt foarte mici, cresterile sunt importante (practic s-au triplat, atat cele electrice +197,1% cat si cele hibride +194,6%) si arata faptul ca exista un potential important de crestere al acestei categorii de autoturisme care, stimulata corespunzator (asa cum este astazi), va realiza volume importante si va contribui, astfel, la reducerea poluarii generate de traficul auto", au declarat recent reprezentantii APIA.

Unde gasim statii de incarcare masini electrice in Romania

In prezent, statii de incarcare pentru masinile electrice sau hibride plug-in sunt in Lidl, Kaufland, mall-uri, benzinariile Socar, Rompetrol si in incinta unor dealeri de masini premium. MOL si E.ON vor deschide pana in 2020 inca 40 de statii de incarcare pentru masinile electrice in Romania.

Comisia Europeana este de acord sa finanteze proiectul consortiului NEXT-E, care are ca scop instalarea unei retele de incarcatoare pentru masini electrice in mai multe state din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania. Aceste incarcatoare vor fi amplasate pe autostrazi, la distante de maximum 150 de kilometri una de cealalta in Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croatia si Romania.

Pana la finalul anului, compania de leasing operational se asteapta la o crestere de 10%, la 8.200 de masini finantate. Dintre acestea, circa 15% sunt autovehicule comerciale sub 3,5 tone. Dupa Bucuresti, cele mai multe masini in administrare sunt la Timisoara, Cluj, Constanta. In Bucuresti sunt 65% din masinile administrate de Arval. Compania are 56 de angajati in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri