Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a declarat ca a semnat autorizatia de construire pe inca doua sau trei tronsoane care nu sunt afectate de procesul indreptat impotriva CFR SA si a dat asigurari ca in prezent antreprenorul lucreaza in zona Aeroportului Otopeni, scrie Agerpres.

"In momentul de fata, pe respectivul obiectiv (linia de cale ferata Gara de Nord-Otopeni - n. r.) se lucreaza. Ieri, pe data de 18, am semnat ordinul de incepere a lucrarilor sau mai exact autorizatia de construire pe inca doua sau trei tronsoane, tronsoane care nu sunt afectate de acel proces care stiti foarte bine ca este intentat impotriva CFR SA. Eu imi doresc ca acest obiectiv sa fie finalizat anul viitor. In acest moment, antreprenorul are front de lucru, lucreaza in zona Aeroportului Otopeni. Aceasta a fost preocuparea noastra, ca antreprenorul sa nu fie blocat. Finalizeaza in instanta contestatia si dupa ce se pronunta instanta va vom spune ce facem cu pasul urmator", a spus Bode, care a participat la evenimentul organizat de Metrorex pentru marcarea celor 40 de ani de la punerea in circulatie cu calatori a primului tronson de metrou Semanatoarea - Timpuri Noi.

Termenul la care trebuie sa se pronunte instanta pe acest subiect este 20 noiembrie.

Lucrarile la calea ferata care leaga Aeroportul International Henri Coanda de Gara de Nord vor continua, iar CFR SA va face apel la decizia Curtii de Apel Bucuresti, a declarat, la jumatatea lunii octombrie, directorul general al companiei, Marius Chiper.

"Pozitia oficiala a CFR este ca noi am respectat si vom respecta intotdeauna legea si hotararile instantei privind proiectele pe care le derulam. Intr-adevar, avem o situatie speciala cu acest proiect. Cativa dintre locatarii din acea zona au promovat in instanta o actiune pentru a - sa spunem - diminua sau anula efectele Hotararii de Guvern de expropriere. Termenele de instanta au fost destul de rapide. Din ce stiu eu, prima sedinta a fost in data de 7 octombrie si, imediat, in 11 octombrie, s-a dat o decizie de suspendare a acestei Hotarari de Guvern. Intelegem acest demers, l-am analizat cu colegii nostri din departamentul juridic si il punem in aplicare fara nicio indoiala, doar ca lucrurile sunt un pic altfel, in sensul ca, in timp ce se derula actiunea in instanta, noi am continuat procesul de expropriere conform Legii 255. Am emis deciziile de expropriere - avem decizii de expropriere emise din data de 10 octombrie, pentru ca am respectat termenul de notificare prevazut de lege a tuturor proprietarilor si, din punctul nostru de vedere, suntem deja sub efectul Legii 255, adica dupa emiterea deciziilor de expropriere avem drept de constructie pe acest amplasament. Asa spune Legea exproprierilor si noi tinem cont", a spus Chiper, pe 17 octombrie.

Potrivit acestuia, hotararea instantei nu are influenta asupra contractului aflat in derulare si asupra lucrarilor pe care CFR SA le executa pe un amplasament care nu apartine contestatarilor.

Sursa foto: By SB7 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri