FREE NOW, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate urbana detinute de Daimler si BMW si singura aplicatie din Romania care integreaza atat taxi, cat si ridesharing, este acum disponibila pentru pasagerii din Romania. Pentru a calatori cu FREE NOW, atat in Bucuresti, cat si in alte 100 de orase din Europa cu aceeasi aplicatie, acestia trebuie sa descarce FREE NOW din magazinele iOS si Android si sa-si creeze cont. Primii 100.000 de bucuresteni calatoresc gratuit cu FREE NOW, in limita a 20 de lei pentru prima cursa, iar pasagerii care aleg sa faca plata prin card au, pana pe 15 decembrie, reducere de 50% pentru toate calatoriile.

FREE NOW inlocuieste aplicatia Clever, care va continua sa functioneze o perioada in paralel cu noua aplicatie. Soferii Clever sunt in plin proces de tranzitie la FREE NOW, flota urmand sa depaseasca 90% din cei 15.000 de soferi ai companiei in Bucuresti, pana la finalul acestui an. Totodata, aplicatia FREE NOW va fi lansata si in alte orase din Romania in perioada urmatoare.

Toate bonusurile si promotiile pentru pasageri si soferi vor fi de azi disponibile exclusiv in FREE NOW. Pentru toate cursele, FREE NOW ofera, in cadrul aplicatiei, optiunile de plata cash sau card si permite pasagerilor sa comande, de pe acelasi cont, mai multe masini in acelasi timp. Pasagerii beneficiaza de un tarif fix per kilometru, indiferent de momentul zilei, de conditiile de trafic sau de cererea si oferta de masini dintr-un anumit moment, oferind astfel utilizatorilor control si predictibilitate din punct de vedere al costurilor. Serviciul functioneaza pe principiul proximitatii, criteriul principal de alocare a unei comenzi fiind distanta dintre punctul din care a fost lansata comanda si locatia soferului. Aplicatia tine cont insa si de alte elemente, precum ratingul soferului si preferintele de plata ale clientilor.

”Romania este una dintre cele mai importante piete la nivel de grup dupa numarul de curse de taxi si transport alternativ”, spune Andrei Frunza, CEO Clever / FREE NOW. ”FREE NOW inseamna mai multe optiuni de mobilitate urbana pentru pasagerii romani, atat in tara, cat si in celelalte 9 tari europene in care FREE NOW opereaza, iar pentru soferi inseamna o oportunitate importanta sa-si creasca veniturile. Desi nu a fost pana acum disponibila pentru comenzi in Romania, pasagerii straini care folosesc deja aplicatia FREE NOW au incercat, numai in 2018, sa comande aproape 500.000 de curse prin aplicatie atunci cand ne-au vizitat tara”, adauga Andrei Frunza.

FREE NOW le permite pasagerilor din Romania sa foloseasca o singura aplicatie pentru a gasi cea mai buna solutie de transport, in regim de taxi sau ridesharing, nu doar Bucuresti, ci si in alte peste 100 de orase din noua tari europene in care grupul opereaza - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria si Suedia.

”Romania este o piata foarte importanta pentru noi. Clever a avut o crestere impresionanta in ultimii ani, ca de altfel intreaga piata de mobilitate urbana din Romania, si credem ca FREE NOW va continua sa creasca intr-un ritm chiar mai accelerat pe plan local, in urmatorii ani. Misiunea noastra este sa aducem solutiile de mobilitate urbana la indemana oricui, ceea ce, in contextul limitarilor din orasele foarte aglomerate cum este Bucurestiul, inseamna solutii inovatoare si in continua dezvoltare, care sa ofere pasagerilor cele mai eficiente si convenabile optiuni de transport”, spune Eckart Diepenhorst, CEO al FREE NOW Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri