Schimbarea anvelopelor de iarna are un cost dictat mai mult de "pretentiile vulcanizarii" decat de dimensiunea rotilor sau de faptul ca ai jante de tabla sau aliaj. Preturile pot fi de doua ori mai mari in functie de zona in care se afla vulcanizarea.

Bineinteles, vulcanizarile din zone mai indepartate de centrul Bucurestiului sunt cele mai ieftine. Preturile incep de la 60 de lei in Bucurestii Noi sau in Ferentari.

La polul opus sunt vulcanizarile la standarde europene, unde iti sunt spalate anvelopele si bagate in saci speciali. Aici serviciile costa. Toate operatiunile se tarifeaza si in final factura este de doua ori mai mare pentru schimbarea anvelopelor de iarna.

Operatiunea de inlocuire a anvelopelor de vara cu pneuri de iarna pentru toate cele 4 rotile dureaza in jur de 40 de minute. Depinde cati plumbi trebuie pusi pe jante pentru ca roata sa fie corect echilibrata.

De la gropi, unele jante se stramba, iar angajatii vulcanizarilor nu au cum sa echivaleze asta punand mai multi plumbi. Daca gasiti persoane care chiar isi fac cum trebuie jobul, acestia va vor spune si vor monta jantele mai problematice pe puntea spate, intrucat cele de pe fata reprezinta directia masinii si ar trebui sa nu aiba probleme de acest fel.

Citeste si:
Sectoarele 2 si 3 din Bucuresti au ramas din nou fara caldura
Sectoarele 2 si 3 din...

Sunt vulcanizari unde cu cat ai roata mai stramba si dureaza mai mult echilibrarea va taxeaza cu 10-20 de lei in plus la factura.

Tarife vulcanizari in Bucuresti:

Pcp-Service Auto Ferentari - 70 lei pentru montat/demontat anvelope de iarna pe jante de aliaj 17" SUV.

Best Tires - 104 lei pentru montat/demontat anvelope de iarna pe jante de 17" SUV.

Top Wheels Auto - 140 lei pentru montat/demontat anvelope de iarna pe jante de 17" SUV.

Citeste si:
Parcarea pe trotuare in Romania este interzisa
Parcarea pe trotuare in...

Auto Soft - 168 lei pentru montat/demontat anvelope de iarna pe jante de 17" SUV.

Sursa: site-urile companiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Profi a lansat un nou concept de magazin, fiiGo