Opel Romania lanseaza doua noi modele: Opel Corsa si Opel Astra. A sasea generatie Opel Corsa a fost prezentata in premiera nationala pe 9 decembrie, impreuna cu noul Opel Astra.

Autovehiculul de dimensiuni mici, cu cinci usi, cu o lungime de 4,06 metri este oferit de producatorul auto german cu motorizari extrem de economice, diesel si pe benzina, care dezvolta o putere intre 55 kW (75 cp) si 96 kW (130 cp).

Din primavara, va ajunge in showroomuri si versiunea complet electrica a noului Opel Corsa.

Gama de transmisii include si o cutie automata cu opt trepte de viteza. Impresia generala de model sportiv este accentuata de design si de pozitia de sedere joasa a soferului.

Siguranta pasiva este o prioritate pentru marca germana, iar inginerii de la Opel au asigurat reglajul optim al sasiului si sistemului de directie. Toate aceste calitati sunt deja oferite de catre versiunea de baza. La fel de convingatoare sunt sistemele avansate de asistenta, sistemul infotainment inovator si un raport excelent pret-performanta. De asemenea, datorita modelului Corsa este disponibila pentru prima data in acest segment o transmisie automata, cu opt trepte de viteza. Nu a existat niciodata, la acest pret, un Opel Corsa mai dinamic si cu mai multe caracteristici tehnologice de top.

Noul Opel Corsa poate fi achizitionat in Romania de la 11.304 euro (12.560 euro, pret de lista recomandat, TVA inclusa, cu discount de 10% in campania actuala).

Aceasta ofera deja numeroase sisteme de asistenta standard, cum ar fi avertizarea privind o coliziune frontala cu franare automata de urgenta si recunoasterea pietonilor. Pe langa versiunea complet electrica Corsa-e, versiunile cu motor diesel si pe benzina sunt disponibile in trei linii de echipare noi: Edition, Elegance si sportivul GS Line.

Varianta cea mai usoara cantareste mai putin de 1.000 kg. Pe langa motorizarile noului Corsa, designul extrem de usor contribuie la dinamica de top. Versiunea cea mai usoara a modelului coboara sub pragul de 1.000 kg. Modelul cu 5 usi cantareste doar 980 kg. In comparatie cu modelul anterior, aceasta varianta este cu 108 kg mai usoara - o reducere a greutatii cu aproximativ 10%, desi noul model are o lungime similara, de 4,06 m.

Odata cu noul Corsa, Opel ofera tehnologii si sisteme de asistenta pe care clientii le cunosc doar de la modelele din clase superioare. Marca germana pune la dispozitie farurile adaptive IntelliLux LED matrix, cu functie anti-orbire, in premiera pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri sunt controlate de camera frontala de ultima generatie si adapteaza in mod continuu si automat fasciculul luminos la fiecare situatie din trafic si din mediul inconjurator.

Sistemele de asistenta moderne, cum ar fi recunoasterea indicatoarelor rutiere sau tempomatul automat, precum si sistemul de protectie la impact lateral controlat de senzori asigura o crestere semnificativa a sigurantei. Cel din urma avertizeaza daca partile laterale ale autovehiculului sunt in pericol sa intre in contact cu obstacole (de exemplu, stalpi, ziduri) in timpul manevrelor efectuate la viteze mai mici de 10 km/h. Exista, de asemenea, sisteme precum cel de monitorizare a unghiului mort si diferite sisteme de asistenta la parcare, de la Park Pilot pana la camera video panoramica pentru marsarier, la 180 de grade. Sistemul care ofera asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie debuteaza la bordul modelului Corsa. Daca sistemul detecteaza o parasire accidentala a benzii, acesta avertizeaza soferul printr-un semnal vizual si un impuls usor pentru a corecta directia.

Soferii si pasagerii Corsa sunt conectati corespunzator si se bucura de un sistem de infotainment de calitate superioara datorita noii game de sisteme de infotainment alcatuite din Multimedia Radio, Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7" si sistemul de top Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10". In plus, Corsa ofera optional si noul serviciu „Opel Connect”.

Noul Corsa are numeroase tehnologii si dotari de sporire a nivelului de confort, cum ar fi dotarile tipice Opel - incalzirea volanului si scaunele din piele incalzite cu functie de masaj pentru sofer. Sistemele de asistenta includ, de exemplu, avertizarea privind o coliziune frontala, cu franare activa de urgenta si detectarea pietonilor, tempomatul inteligent, asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie si sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere. Superioare versiunii de baza, urmatoarele trei niveluri de echipare pun accentul pe elemente diferite si se adreseaza unor grupuri diferite de clienti. Corsa Edition adauga cele mai cautate dotari optionale, Corsa Elegance este destinat unui nivel maxim de confort, iar Corsa GS Line combina dotari sportive suplimentare.

In ceea ce priveste Corsa Elegance, scaunul pentru pasagerul din fata reglabil pe 6 directii, cotiera cu compartiment de depozitare, precum si farurile LED cu aspect tipic Opel si proiectoarele de ceata LED sporesc nivelul de relaxare in timpul calatoriilor. Elementele decorative cromate si alte detalii fac versiunea Elegance deosebit de atragatoare. Ambitiile sportive ale GS Line ca varianta dinamica a modelului sunt evidente – la interior, precum si la exterior. Scaunele sport pentru sofer si pasagerul din fata, precum si pedalele sport din aluminiu, capitonajul plafonului de culoare neagra si elementele decorative rosii de pe panoul de instrumente subliniaza aspectul sportiv. Nivelul de echipare GS Line poate fi recunoscut imediat datorita tevii de esapament cromate si barelor de protectie fata si spate cu aspect sportiv. Un mod Sport asigura o directie mai dinamica si o reactie mai rapida a acceleratiei.

Noul Opel Astra

Noul Opel Astra poate fi deja comandat si este disponibil cu nivelurile de echipare Edition, GS Line, Elegance, Ultimate si editia speciala „120 de ani”.

Noul Opel Astra poate fi comandat acum la preturi pornind de la 15.965 euro. Modelul este oferit cu discounturi incepand de la 6%, iar pentru editiile speciale, clientii pot beneficia de reduceri de pana la 4400 euro.

Motoarele diesel si pe benzina cu trei cilindri ale noului Astra – benzina si diesel, au puteri intre 77 kW/105 cp - 107 kW/145 cp. Un arbore de echilibrare cu rotatie in sens opus, montat in blocul motoarelor cu 3 cilindri amortizeaza vibratiile nedorite. Motoarele de baza sunt combinate deja standard cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza. O noua transmisie automata continuu variabila si o transmisie automata cu 9 trepte contribuie, de asemenea, la reducerea consumului si sporirea nivelului de confort.

Datorita tehnologiilor ultramoderne de reducere a emisiilor, cum ar fi filtrul de particule de benzina (GPF) si reducerea catalitica selectiva (SCR) pentru motoarele diesel, toate motoarele noi ale modelului Astra respecta deja viitorul standard de emisii Euro 6d. Toate motoarele noi fabricate complet din aluminiu sunt echipate standard cu tehnologia Start/Stop ce reduce consumul de carburant.

Opel Astra ofera deja un portofoliu de tehnologii si sisteme de asistenta avansate, care sunt unice in aceasta clasa de autovehicule: in primul rand, farurile adaptive IntelliLux LED matrix cu functie anti-orbire. Noul Astra este disponibil optional si cu faruri LED cu consum energetic redus de 13 W. Modelul Astra include, de asemenea, un grad ridicat de digitalizare, cu noua camera video frontala, optionala, precum si camera video pentru marsarier.

Noua camera video frontala este mai mica, dar este mult mai eficienta decat cea precedenta datorita procesorului mai rapid. Acum detecteaza si pietonii. Camera video pentru marsarier digitala, disponibila impreuna cu noul sistem infotainment Multimedia Navi Pro, este de asemenea de putere mai mare, iar imaginea afisata este mai clara.

Clientii modelului Astra beneficiaza de o conectivitate de varf datorita sistemelor Multimedia Radio, Multimedia Navi si Multimedia Navi Pro compatibile cu aplicatiile Apple CarPlay si Android Auto. Unitatea de top, Multimedia Navi Pro, cu care este echipat varful de gama Opel Insignia, are un ecran color tactil de 8". Sistemul poate fi personalizat si controlat prin comanda vocala. Serviciile de navigatie conectata asigura o calatorie mai relaxata. Afisajul sistemului de navigatie are un aspect mai modern. Acelasi lucru este valabil si pentru panoul de instrumente: soferii noului Opel Astra sunt primii care beneficiaza de un vitezometru digital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri