Gabriela Firea a precizat ca familiile care au masini non-Euro 1 sau 2 vor fi ajutate sa-si schimbe autoturismul, in conditiile in care din 2020 accesul acestora va fi interzis in centrul Capitalei, scrie ziare.com.

"Masinile non-Euro 1 si 2 nu vor mai avea acces in centrul Capitalei, Euro 3 vor trebui sa plateasca vinieta. Aceasta este prima etapa a programului. Pentru familiile care au masini non-Euro 1 sau 2, care nu mai pot sa intre in centru - sunt si unele cazuri sociale, vom discuta cu fiecare familie in parte", aspus Gabriela Firea, la Antena3.

Potrivit primarului general, in cazul in care o familiile au doua sau trei masini, municipalitatea nu se va implica.

"Dar daca este singura masina care ajuta familia sa se deplaseze - poate au probleme sau vulnerabilitati, vom vedea cum putem sa sprijinim sa faca un buy-back si sa schimbe acea masina. Un sprijin concret pentru reinnoirea masinii", a mai spus primarul.

Vinieta Oxigen intra in vigoare de la 1 martie 2020. Astfel, proprietarii masinilor cu norme de poluare inferioare celei Euro 4 sunt obligati sa cumpere vinieta si au restrictii de a intra in zona de centru a Capitalei de luni pana vineri. 593.000 de proprietari de masini sunt vizati de aceasta masura.

Citeste si:
Capitala va avea și troleibuze din Turcia, după autobuzele turcoaz
Capitala va avea și...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
[VIDEO] Primar de București | Interviu cu Vlad Voiculescu, candidatul USR - PLUS
Setari Cookie-uri