Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale Bucuresti a transmis un comunicat public in care o critica agresiv pe Gabriela Firea, care a ignorat constant plangerile salariatilor, dupa ce aceasta a bagat in faliment RADET. Redam mai jos comunicatul sindicatului.

Subscrisa Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale Bucuresti, avand in vedere exclusiv interesele societatii Electrocentrale Bucuresti S.A. si ale tuturor salariatilor sai, tinand cont de nenumaratele adrese inregistrate oficial catre institutia dumneavoastra si care au ramas fara raspuns sau actiuni concrete, va comunicam:

  1. REVENIM LA SEMNALUL DE ALARMA pe care l-am tras in luna martie a.c. si la cele 7 puncte ale comunicatului de presa inregistrat la organizatia noastra cu nr. 99/28.03.2019, pentru a reitera faptul ca salariatii Electrocentrale Bucuresti S.A. NU vor accepta sa ramana pasivi la faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti nu onoreaza obligatia de a plati gazul natural cu care acestia produc agentul termic pentru a incalzi cetatenii Bucurestiului, PMB tintind de fapt sa aduca ELCEN in faliment si periclitand locurile de munca a peste 1.800 de salariati!
  2. IN PRAG DE IARNA dupa ce ati introdus RADET in faliment, urmariti ca si ELCEN sa beneficieze de aceleasi “bune practici”, vaitandu-va in toate mediile ca nu exista bani la buget. Sa intelegem ca nu exista bani ca sa incalziti cetatenii si institutiile scolare si spitalicesti de care raspundeti, dar se poate da Hotarare de Consiliu General al Municipiului Bucuresti in data de 17.09.2019 prin care, sub poleiala “reducerii poluarii”, oferiti 3000 de ecovouchere in valoare de 15.000 lei fiecare pentru ca taximetristii “pelicani” sa poata sa isi achizitioneze masini noi? Noi am facut un calcul si va anuntam ca sunt 45.000.000 de lei pe care “ii mancati” din termoficarea Bucurestiului. De asemenea, doamna Primar General, achizitionati apartamente in cartiere rezidentiale la preturi de 130.000 de euro, sub valoarea declarata de dezvoltator pe site-ul sau oficial, prin licitatie (?!?). Ati cheltuit deja 9.000.000 euro pentru aproximativ 69 de apartamente si aveti in plan 600!!! Pana la urma, banii din bugetul PMB, a carui sursa suntem tot noi, cetatenii, sunt pentru bucuresteni sau nu?!? Va relatam in ultimul comunicat ca putem observa cele trei randuri de borduri puse una peste alta, putem vedea mobilier stradal cu design futurist, statui, catedrale si alte cheltuieli efectuate pentru lucruri “cu adevarat” urgente…
  3. V-AM CREZUT ASTA VARA, v-am inteles atunci cand ati iesit in toate mediile sa strigati taierea bugetului, dar cand vedem ecovouchere, toata sifonarea de bani publici pe lucrari care imediat ce se termina se reiau, gen pavelarea cu pavele peste pavele si borduri peste borduri si iminenta sosire a luminitelor de Craciun, pe care suntem siguri ca nu le-ati gandit nicicum a fi economice cum ar fi normal, nu mai putem tolera, noi cei 1.800 de salariati ai ELCEN si suntem siguri ca nici cei 3.000 de salariati ai RADET nu mai doresc sa tolereze. Dumneavoastra faceti presiuni si amenintari asupra Administratorului Judiciar si celui Special ai ELCEN. Cu parere de rau sau de bine, cum doriti, va spunem ca pe ei ii puteti schimba, DAR PE NOI NU, PESTE NOI NU PUTETI TRECE!
  4. SI TOTUSI UNDE SUNT BANII, deoarece nu v-ati achitat din august datoriile si in cazul in care decideti sa nu va onorati obligatiile in continuare, pentru noi salariatii nu vor mai fi bani de salarii! Cei 1.800 de salariati ai ELCEN, cu copii in intretinere, cu rate la banca pentru a le asigura ce le trebuie, cu grijile zilei de maine, NU VOR PERMITE distrugerea sistemului de termoficare si a locurilor lor de munca, sursa singurului venit! De 10 ANI institutia Primariei Municipiului Bucuresti NU isi onoreaza datoriile catre ELCEN asa cum ar fi trebuit si acesta este rezultatul “muncii” sale: RADET in faliment in mandatul primarului care promitea “rezolvarea” problemei termoficarii in Bucuresti. Deci ati dus RADET in faliment, nu ati delegat serviciul catre o societate legala (sa nu uitam modul in care ati tratat si tratati problema societatii Energetica/Termoenergetica!), urmariti falimentul ELCEN deoarece datoriile se aduna si de fapt urmariti DISTRUGEREA TERMOFICARII BUCURESTIULUI. Dorim in mod expres explicatii de la Administratorul Judiciar al RADET, de pe ce piata de energie termica are de gand sa cumpere termie pentru bucuresteni, ca sa ne luam si noi, salariatii ELCEN, caci tot din sistemul centralizat ne incalzim! Exista ALTE capacitati de producere a energiei termice care pot da caldura catre aprox. 600.000 de apartamente si 9.500 de institutii? Nici daca va apucati maine, doamna Primar General, nu aveti cum sa asigurati termia in Bucuresti conform planului dumneavoastra, decat in probabil 5-7 ani si asta cu indulgenta, stim ca asemenea investitii pornesc mai intai de la identificarea noilor terenuri si apoi realizarea unei multitudini de studii si avize care preced studiile de fezabilitate si intocmirea proiectelor tehnice. Pana la urma, aceste noi CTE-uri despre care vorbiti, cu ce resursa umana si specialisti se vor exploata? Aveti de gand sa infiintati si scoli pentru energeticieni? Poate ar fi bine sa studiati piata muncii! Nu ne vom da la o parte sa recunoastem ca starea sistemului se datoreaza, intr-o oarecare masura, si pasivitatii organizatiilor sindicale, dar NOI AM SCHIMBAT FOAIA!
  5. DACA LOCUITI LA VILA, va felicitam ca la iarna nu veti avea probleme (asta daca tara va primi gaz cat trebuie…), dar nu uitati ca aproximativ 2.000.000 de cetateni se incalzesc, la fel ca noi, in sistemul centralizat, la CALORIFER! Daca dumneavoastra NU VA PASA, noua ne pasa si asa cum v-am spus in comunicatul anterior ca intotdeauna dupa vara vine iarna, va anuntam ca deja SE SIMTE FRIGUL!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri