Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, dezminte informatia lansata de liberalul Ciprian Ciucu, consilier general al Municipiului Bucuresti, potrivit careia Burghiu David Alexandru, numit, joi, in functia de administrator al RADET, ar fi finul sau. Ea adauga ca in ceea ce priveste fuziunea RADET cu ELCEN, aceasta este un pas "firesc" cuprins si in programul de guvernare, dar care se loveste de "mafia din ELCEN".

"De azi dimineata ma straduiesc sa dezmint o informatie, lansata de un consilier al opozitiei in spatiul public, cum ca persoana care a fost propusa si votata in mod secret de catre Consiliul General pentru a deveni administrator la RADET este finul meu. Am incredere ca tanarul respectiv, cu siguranta, va pune pe picioare si va insatosi RADET. Dar, cum se spune pe romaneste, « unde dai si unde crapa! ». Interesant pentru unii ziaristi este de cate ori spun eu Crezul in biserica si mai putin competenta unei persoane sau faptul ca de peste 20 de ani Regia de Termoficare, de care depind practic foarte multi bucursteni, mai precis, 1,3 milioane si peste 6.000 de firme, a fost pur si simplu adusa in prag de faliment", a declarat Gabriela Firea (foto), in cadrul unui eveniment la Salonul Imobiliar Bucuresti.

Ea adauga ca "RADET are in prezent o situatie financiara foarte dificila", pe care a mostenit-o odata cu preluarea mandatului. "Este o situatie cu datorii istorice care nu au fost cuprinse niciodata corect in contabilitate si prin urmare exista amenintari legate de oprirea termoficarii, cu impact asupra spitalelor, creselor si gradinitelor".

Gabriela Firea a continua razboiul cu publicatiile si a declarat, in continuare, ca isi exprima "regretul ca presa este mai mult interesata de aspecte derizorii si periferice, decat de lucrurile de care avem cu adevarat nevoie, iar lipsa acestora creeaza consecinte negative in randul cetatenilor. Vreau sa fac apel la cetateni si reprezentantii presei si sa spun sa ca este momentul sa pornim intr-o lupta impotriva celor care au adus « cangrena » in toate domeniile de activitate inclusiv in cele care sunt coordonate acum de catre Primaria Generala. Ei sunt adevaratii dusmani si inamici ai cetatenilor".

In ceea ce priveste fuziunea RADET cu ELCEN, Gabriela Firea apreciaza ca "reprezinta un pas firesc cuprins si in programul de guvernare. Toti premierii si ministrii au vrut sa faca aceasta fuziune, dar au fost acei functionari, care sunt foarte importanti si « transpartinici » care s-au opus mereu si se opun continuare. De exemplu, de luni de zile asteptam evaluarea actiunilor ELCEN pentru a putea fi achizitionate de catre Primaria Capitalei si nu mai vine. Din pacate nu a reactionat nimeni depre « mafia din ELCEN », dar presa a fost atenta la vorbele unui consilier din opozitie", a incheiat Gabriela Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si-a dat, in luna ianuarie, acordul de principiu pentru ca in planul de reorganizare al RADET Bucuresti sa fie inclusa transformarea regiei in societate pe actiuni, sub denumirea RADET SA, cu actţionar unic municipiul Bucuresti.

Astfel, consilierii au aprobat, de principiu, setul de actţiuni consecutive ce vor fi incluse de catre de catre administratorul special in planul de reorganizare al RADET Bucuresti: transformarea regiei in societate pe actţiuni, sub denumirea RADET SA, cu actionar unic municipiul Bucuresti; atribuirea directa a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica, activitatile de transport, distributie si furnizare; fuziunea prin absorbtie a ELCEN SA (societate absorbita) de catre RADET SA (societate absorbanta); acoperirea de catre RADET SA, intr-o proportie cat mai mare, a datoriilor debitorului inscrise in tabelul definitiv al acestuia; inchiderea procedurii de reorganizare judiciara in maximum sase luni de la fuziune prin incheierea de acorduri cu toti creditorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri