Primaria Londra interzice masinile diesel si pe benzina pe o strada din centrul orasului, in inima districtului financiar londonez, unde vor circula numai vehicule cu emisii zero, biciclisti si pietoni. Oficialii vor decide daca masurile similare sunt potrivite si pentru alte strazi.

Vor fi facute exceptii pentru vehicule de urgenta, accesul in parcari si pentru colectarea deseurilor, scrie World Economic Forum.

Strada pe care vor circula doar masini electrice incepand din primavara se numeste Beech Street. O mare parte din aceasta se afla sub un imobil locativ.

"Reducerea drastica a poluarii aerului necesita actiuni radicale, iar aceste planuri ne vor ajuta sa eliminam aerul toxic de pe strazi”, a declarat Jeremy Simons, presedintele Comitetului de mediu al City of London Corporation.

Citeste si:
Un avion Ryanair pe ruta Bucuresti - Londra s-a umplut de fum
Un avion Ryanair pe ruta...

Transportul rutier este responsabil pentru aproximativ o cincime din emisiile de gaze cu efect de sera din Marea Britanie, potrivit Oficiului National pentru Statistica Nationala. In timp ce emisiile totale de gaze cu efect de sera ale Regatului Unit au scazut cu peste 30% din 1990 pana in 2017, emisiile din transportul rutier au crescut cu 6% in aceeasi perioada, spune acesta.

Poluarea aerului este cea mai mare amenintare a mediului pentru sanatate in Marea Britanie, potrivit Public Health England. Intre 28.000 si 36.000 de decese pe an sunt atribuite expunerii pe termen lung la poluare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste 90% din populatia globala traieste in locuri unde nivelul calitatii aerului isi depaseste limitele recomandate.

Citeste si:
Brexit: Peste 400.000 de cetateni romani au solicitat rezidenta in UK
Brexit: Peste 400.000 de...

Peste 30 de orase si-au propus sa procure doar autobuze cu emisii zero incepand cu 2025 si sa stabileasca o zona majora in centru cu emisii zero pana in 2030.

De asemenea, Oslo, Madrid si Mexico City au inceput sa ia masuri pentru a interizce masinile pe combustibil pe strazi.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera va fi, de asemenea, esentiala in lupta impotriva incalzirii globale. Public Health Anglia spune ca guvernele si autoritatile locale trebuie sa ia masuri pentru limitarea si atenuarea poluantilor atmosferici.

Sursa foto: captura Google Maps

Citeste si:
Predoiu, despre Tandarei: Au fost probe, dar judecatorii le-au ignorat
Catalin Predoiu, despre cazul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boris Johnson a semnatul acordul cu privire la Brexit