Mercedes-Benz a prezentat un concept inspirat de filmul Avatar, lansat in 2009, regizat de James Cameron. Noul prototip al producatorului auto german se numeste Vision AVTR.

Masina Avatar a aparut pe scena la Consumer Electronics Show (CES), dupa ce CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kallenius, a stabilit toate modalitatile prin care Mercedes vrea sa-si faca masinile cat mai prietenoase cu mediul, scrie marshable.com.

Mercedes si-a stabilit ca obiectiv in 2030 reducerea deseurilor si resurselor pentru fiecare masina produsa, cum ar fi utilizarea cu 30% de mai putina apa pentru a produce o masina.

In timp ce vehiculul Avatar nu va fi realizat niciodata, idei din interiorul acestuia - precum un scan biometric care va masoara bataile inimii sau un ecran digital plutitor - vor fi surse de inspiratie pentru viitoarele masini Mercedes-Benz, mai ales ca compania adauga motorizari complet electrice. Prototipul are doua motoare electrice si o baterie, care i-ar permite o autonomie de 700 km.

Citeste si:
Mercedes-Benz Clasa A si Clasa B primesc versiuni plug-in hybrid
Mercedes-Benz Clasa A si...

Kallenius a spus ca functiile din concept car, cum ar fi detectarea batailor inimii, fac „astfel incat omul si masina sa se incadreze literal intr-o experienta complet intuitiva”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Smart electric "made in China": cu cine face Mercedes echipa
Setari Cookie-uri