Grupul KMG International, prin subsidiarele sale – Rompetrol Rafinare si Rompetrol Dowstream, a dezvoltat si lansat in Romania carburantul de iarna - Xtreme Winter EfixS Diesel.

Xtreme Winter EfixS Diesel este disponibil deja in 195 de statii Rompetrol din Romania, iar in perioada urmatoare va ajunge si in cele 87 de benzinarii Rompetrol din Republica Moldova.

Cu o cifra cetanica de minimum 55, acesta reprezinta o combinatie unica pentru functionarea optima a motorului in conditii de iarna severa, de pana la -35 de grade Celsius.

Formula carburantului de iarna a fost dezvoltata si testata in cadrul rafinariei Petromidia, beneficiile asigurate de cifra cetanica de 55 fiind completate de o serie de aditivi performanti pentru functionarea optima a automobilului la temperaturi extrem de scazute.

Cifra cetanica este un indicator al calitatii motorinei, iar prin gradul ridicat de puritate se asigura o ardere completa a carburantului, o putere calorica mare si implicit, o reducere a uzurii motorului. In acelasi timp, aceasta permite o reactie rapida a motorului in conditii solicitante - depasiri, urcarea pantelor, incarcatura mare.

Pentru acest tip de carburant EfixS Diesel 55, dupa numeroase teste si incercari, a fost obtinuta si o temperatura limita de filtrabilitate (TLF) de -35 de grade Celsius. TLF reprezinta cea mai scazuta temperatura la care combustibilul diesel trece prin dispozitivul de filtrare, atunci cand este supus unor anumite conditii de racire.

In perioadele de iarna severa, neutilizarea unui combustibil adecvat conditiilor de temperatura foarte scazute poate conduce la blocarea sistemului de alimentare a motorului.

Din ianuarie 2020, segmentul de retail al KMGI in Romania cuprinde 390 de statii de carburanti operationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri