In 2019, vremea in Romania a fost placuta aproape tot anul, spre deosebire de 2018, cand a plouat si a fost frig chiar si in august, in perioada de concedii. Vremea frumoasa s-a vazut in vanzarile de carburanti, consumul a urcat cu 5-6% anul trecut.

"Vremea in 2019 a fost frumoasa, oamenii au calatorit mai mult, iar acest lucru s-a vazut in vanzari. Consumul de carburanti a crescut cu 5-6% fata de anul 2018", spune Vladislav Rusnac, chief retail officer KMG Rompetrol Retail Management.

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, impreuna cu Rompetrol Gas au reusit in perioada ianuarie - iunie 2019 o crestere cu 7% a cantitatilor totale de carburanti comercializati (benzina, motorina, GPL) pe plan intern. Evolutia a fost sustinuta si extinderea retelei de distributie, dar si de o crestere importanta pe segmentul NFR (non-fuel retail).

"Ponderea serviciilor non-fuel retail in Romania a crescut si in 2019, ajungand la 24% din marja", a mai spus managerul Rompetrol.

Din ianuarie 2020, segmentul de retail al KMGI in Romania cuprinde 390 de statii de carburanti operationale. Investitia intr-o benzinarie Rompetrol se ridica la circa 1,3 - 1,5 milioane dolari.

Citeste si:
Românii pe Facebook, către diaspora din Italia: NU vă întoarceți în...
Românii pe Facebook, către...

Anul acesta, Grupul KMG International, prin subsidiarele sale – Rompetrol Rafinare si Rompetrol Dowstream, a dezvoltat si lansat in Romania carburantul de iarna - Xtreme Winter EfixS Diesel. Xtreme Winter EfixS Diesel este disponibil deja in 195 de statii Rompetrol din Romania.

Electrificarea s-ar putea simti in vanzarile de carburanti pana in 2030

In 2030, vanzarile de carburanti pe piata europeana s-ar putea opri din crestere, urmand sa inceapa scaderea, ca efect al trecerii la electrificare, considera analisti din industrie.

Rompetrol are in Romania 390 de benzinarii, iar dintre acestea 12-13 statii au puncte de incarcare pentru masini electrice.

Citeste si:
Cineplexx România deschide două cinematografe, în Sibiu și Târgu-Mureș
Cineplexx România are un nou...

Incarcarea masinilor electrice in statiile Rompetrol este fara plata. In medie, zilnic 5 masini electrificate alimenteaza in una dintre aceste statii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
În farmacii, românii sunt mai interesați de gripă decât de coronavirus
Setari Cookie-uri