Opel vrea sa concedieze circa 4.000 de angajati din Germania, fiind vizate fabricile din Ruesselsheim, Eisenach si Kaiserslautern. Nemtii au pornit un program de plecari voluntare, astfel incat sa renunte la 2.100 de oameni pana in 2025 si la alti 2.000 de salariati pana in 2029.

Grupul PSA va continua programul de taiere a costurilor la brandul Opel si in urmatorul deceniu. Reprezentantii producatorului german spun ca totul va fi facut pentru “imbunatatirea competitivitatii”.

Mai exact, Opel vrea sa concedieze un total de circa 4.000 de angajati din Germania, de la fabricile din Ruesselsheim, Eisenach si Kaiserslautern, scrie Automarket.

In acest sens, constructorul a pornit un program de plecari voluntare, astfel incat sa renunte la 2.100 de angajati pana in 2025 si la alte 2.000 de persoane pana in 2029.

Opel spune ca va investi in fabrica de la Ruesselsheim, acolo unde va fi produsa noua generatie Astra incepand cu anul viitor. In acest moment, Opel are aproximativ 30.000 de angajati, dintre care 16.000 in Germania.

Citeste si:
Ce-si doresc angajatii: munca de acasa si program flexibil, in top
My HR Lab: Munca remote si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Razbunare nemteasca: exodul companiilor nemtesti din Rusia