Toyota lanseaza un nou brand, Kinto, dedicat sa ofere servicii de mobilitate utilizatorilor din Europa, precum car sharing si car pooling.

Toyota a infiintat doua entitati, respectiv o companie de administrare a flotei (Toyota Fleet Mobility, cu sediul in Koln, Germania) si o companie de platforme digitale (Toyota Connected Europe, cu sediul la Londra, Marea Britanie).

Toyota Fleet Mobility, un joint-venture intre Toyota Financial Services Corporation si Toyota Motor Europe, se concentreaza pe cresterea serviciilor de leasing pe piata europeana. Compania are filiale in Spania, Franta si Italia, iar in plan sunt si achizitii. Recent, a achizitionat Inchcape Fleet Solutions pentru a-si dezvolta afacerile pe piata din Marea Britanie.

Toyota Connected Europe dezvolta si implementeaza o serie de produse si servicii asociate cu sisteme de vehicule conectate, cum ar fi Toyota Big Data Center, precum si servicii in cadrul platformei proprii Toyota Mobility Services.

Serviciile brandului Kinto, care urmeaza sa fie introduse pe unele piete europene, includ:

Citeste si:
Toyota anunta recall global pentru 3.4 milioane de masini
Toyota anunta recall global...

- Kinto One: inchirierea unei masini cu servicii complete intr-o singura plata lunara.

- Kinto Share: un serviciu de car sharing cu masini hibride, care este deja operational in mai multe orase din Europa (Dublin, Venetia, Copenhaga si Madrid). Denumit Toyota Yuko, serviciul se va transforma in Kinto.

- Kinto Join: un serviciu de Car pooling va ajuta angajatii sa imparta drumul spre birou.

- Kinto Flex: leasing auto pe baza de abonament.

Citeste si:
Sibiul, singurul oras romanesc cotat maxim de catre ghidul Michelin
Sibiul, singurul oras...

Alte servicii luate in calcul de japonezi sunt ride-hailing sau o aplicatie multimodala. Serviciile vor avea acces facil prin aplicatii mobile si plati integrate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce solutii mai exista pentru traficul "sufocat" din Bucuresti
Setari Cookie-uri