Greva la CFR joi dimineata. Din primele informatii, 19 trenuri au fost anulate. Cei care asigura întretinerea trenurilor si-au încetat activitatea în mai multe judete din tara. Este vorba despre depourile din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Galati, Satu Mare, Timisoara, Arad, Ploiesti, Pitesti, Sibiu. Sunt 1.300 de oameni care protesteaza.

Cei care se ocupa de mentenanta si revizia locomotivelor sunt in greva pentru ca CFR Calatori refuza sa încheie un nou contract de mentenanta. Exista acel protocol conform careia o locomotiva trebuie sa intre in revizie din trei in trei zile, scrie Digi24.ro.

„Vechiul contract de mentenanta intre CFR Calatori si SCRL a expirat in data de 31 decembrie 2019. Desi nu au existat diferente majore pe plata, pe valoarea financiara a contractului, CFR nu a dorit sa mai semneze contractul, trecand la înfiintarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intentionata a SCRL Brasov. Salariatii SCLR, în numar de 1.500 de angajati au drepturi restante de recuperat, iar falimentarea intentionata ar împiedica salariatii SCRL sa recupereze drepturile financiare restante”, explica Ghita Nicolae, lider de sindicar SCLR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Înmatriculările de mașini au scăzut cu 85% în Italia în luna martie
Setari Cookie-uri