Scrisoarea de intenţie este considerată un element invechit sau este încă cerută de angajatori şi trebuie să însoţească CV-ul unui candidat? Experţii în recrutare susţin că este încă importantă în adjudecarea unui job.

Începeţi întotdeauna cu un salut

În prezent, poţi găsi orice informaţie cu ajutorul Internetului. Aşa că trimite scrisoarea de intenţie angajatorului adresându-i-te direct. Poţi intra pe LinkedIn sau pe website-ul companiei angajatoare pentru a afla această informaţie, scrie Forbes.

Pentru a-ţi creşte şansele de a obţine jobul dorit, trebuie să personalizezi fiecare mesaj, in funcţie de ceea ce afli despre acel angajator. De exemplu dacă aplici pentru un job într-o companie nou înfiinţată, te poţi adresa angajatorului cu “dragă Tania”, însă, dacă postul este într-o corporaţie, este mai bine să fii mai formal şi să îţi începi scrisoarea de intenţie cu “Dragă domnul Popescu”.

Citeşte şi Şase lucruri pe care trebuie sa le faci înainte de a-ţi depune CV-ul pentru un job

Creează un paragraf de introducere atrăgător

Majoritatea companiilor primesc zeci sau sute de aplicări pentru un loc de muncă deschis. În acest context, paragraful de introducere al scrisorii de intenţie îi va determina pe recruitori să îţi deschidă şi CV-ul sau, din contră, să treacă mai departe, la următorul candidat.

Iată o formulă de introducere a scrisorii de intenție care sigur te va ajuta:

  • Menționează detalii despre companie pentru a dovedi că ţi-ai făcut temele
  • Evidențiați câteva realizări măsurabile din rolurile anterioare (include numere)

Iată şi un exemplu:

„Ca utilizator activ al produselor și serviciilor [XYZ], am fost încântat să aflu de poziția [Manager de proiect]. În rolul meu anterior, am redus costurile cu 27% și am crescut veniturile companiei cu 23.000 lei în 3 luni. Cu abilitățile mele de Lean Project Management și Scrum, sunt sigur că pot ajuta cu provocările [XYZ] ”.

Include si un PS

Majoritatea celor care aplică la un job, in prezent, aleg să folosească o formulă destul de formal la încheierea scrisorii de intenţie, cum ar fi “cu sinceritate” si apoi trimit aplicarea. Iată cum poţi câştiga câteva puncte în plus, în fata contra-candidaţilor tăi.

PS:“Mi-ar plăcea să vă împărtășesc o poveste despre cum am crescut productivitatea cu 22% prin migrarea a 58 de angajați către un nou sistem de planificare ca [Manager de proiect] la [Numele companiei anterioare]. ”

Astfel, pentru a scrie o notă de incheiere care îți va creşte șansele de succes, spune-i recrutorului despre o realizare impresionantă în carieră și că veți fi fericiți să le oferiți mai multe detalii.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri