Daca nu ai un job si iti cauti un loc de munca sau vrei doar sa ti-l schimbi pe cel la care lucrezi acum si aplici la joburi vacante, trebuie sa stii ca atentia la detalii este foarte importanta in acest proces. Iata o lista cu lucrurile importante pe care trebuie sa le verifici, inainte de a-ti depune candidatura la un job disponibil.

1. Citeste intreaga descriere a postului disponibil

Chiar daca esti dornic sa iti gasesti de munca, asigura-te ca citesti cu atentie intregul anunt, inainte de a raspunde. Continea instructiuni specifice despre cum sa iti denumesti CV-ul sau alte materiale atunci cand aplici? Oferea o data specifica pentru cand vei fi contactat sau cand este in regula sa intrebi despre aplicatia ta? Este important sa citesti instructiunile speciale. Si angajatorilor le place sa aplice astfel de filtre, care sa ingusteze grupul de aplicanti, si sa adreseze intrebari ale caror raspunsuri trebuie sa fie detaliate, muncite, scrie The Muse.

2. Asigura-te ca aplicatia ta este impecabila

O greseala mica te poate scoate din cursa. Indiferent ca esti un candidat intern sau extern, familiarizarea cu organizatia nu este un motiv pentru a depune o aplicatie la intamplare. Asa ca este de preferat sa eviti orice jargou, prescurtare sau argou.

De asemenea, cand aplici la un job trebuie sa te asiguri ca totul este scris corect gramatical si ca nu exista greseli de ortografie. Dupa ce ai recitit materialele, este recomandabil sa i le trimiti si unui prieten, sa mai arunce o privire pe ele.

3. Aplicatia ta sa fie in specificul jobului

Scrisoarea de intentie si alte documente din aplicatia ta trebuie personalizate in functie de fiecare job in parte pentru care iti depui candidatura. Intr-adevar, exista parti pe care le poti folosi pentru toate, insa cel mai bine este iei fiecare depunere in parte, asa incat sa te poti concentra pe audienta si sa iti "vinzi" talentele.

La fel stau lucrurile si cu CV-ul tau. Incearca sa faci o lista cu realizarile relevante pentru jobul pentru care aplici si care sa atraga atentia recuitorului.

4. Nu uita motivele pentru care stai in fata angajatorului

Adesea, cand suntem in timpul discutiei cu angajatorul si ii povestim istoria carierei nostre, tindem sa uitam cel mai important lucru si anume motivul pentru care vrem sa lucram pentru acea companie si de ce suntem cei mai buni candidati pentru acel post. Daca nu ai un raspuns la aceste intrebari, atunci este mai bine sa te gandesti inca o data daca iti doresti cu adevarat sa aplici la acel job.

5. Reciteste documentele pe care le aplici

Ai o singura sansa sa aplici pentru un job si sa faci o impresie buna. Asadar, inainte de a apuca sa iti trimiti aplicatia, mai arunca un ochi asupra acesteia si asigura-te ca ai urmat toate instructiunile acelui anunt. Nu iti vei dori sa te intalnesti cu un angajator la al carui job ai aplicat din greseala.

6. Ai grija de conturile tale de Social Media

Din pacate, munca nu se termina odata cu aplicarea la job. Cel mai bine este sa stergi postarile de pe retelele sociale pe care un angajator le-ar putea considera nepotrivite.

De asemenea, acesta este momentul in care trebuie sa ai grija de contul tau din reteaua de socializare profesionala LinkedIn si sa te asiguri ca ai scris in detaliu responsabilitatile si realizarile la pozitiile anterioare, iar toate informatiile depuse sunt corecte si actualizate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri