Romanii au cumparat peste 7.600 de masini Toyota si Lexus anul trecut, cu 33% mai multe fata de anul precedent, respectiv 1.893 de vehicule in plus comparativ cu 2018. Cota de piata pentru cele doua marci a ajuns la 4,3%.

„Anul 2019 ne-a adus o crestere record a cotei de piata, pana la 4,3%, pe fondul unei cereri puternice pentru modelele hibride, dar si al lansarilor de noi modele”, a declarat Edit Tarcolea, general manager Toyota Romania, parte a grupului britanic Inchcape.

Principalii piloni de crestere ai Toyota comparativ cu 2018 au fost modelele Aygo (+52%), Yaris (+31%), Toyota C-HR (+45%) si noul RAV4 (+65%), care au inregistrat performante in linie. Lexus a inregistrat un avans in vanzari de 69%.

Cu peste 550.000 de vehicule hibride vandute in 2019 la nivel european, Toyota si Lexus ofera un total de 20 de modele hibride, cea mai larga gama de vehicule hibride din industrie.

„Ajunsa la cea de-a patra generatie, tehnologia noastra hibrida reprezinta peste jumatate din vanzarile noastre in Europa”, a declarat Eduard Diaconu, director de Vanzari si Retea in cadrul Toyota Romania, parte a grupului britanic Inchcape.

Citeste si:
Constructorii auto vor credite bancare ca să depășească criza COVID-19
Constructorii auto vor...

Toyota Romania este importatorul exclusiv pentru Toyota si Lexus in Romania, parte din grupul Inchcape - cel mai mare distribuitor si retailer auto din lume, cu o prezenta globala in 32 de tari si avand peste 18.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Toyota lanseaza Aygo facelift pe piata din Romania
Setari Cookie-uri