Cate amenzi a dat politia pentru opriri neregulamentare? Ca pieton, cum poti sesiza nereguli?

Atunci cand artistul Tudor Chirila a povestit pe Facebook cum cineva a parcat masina pe trecerea de pietoni, blocand accesul oamenilor si punandu-le in pericol viata, postarea a devenit rapid virala, cu sute de share-uri si comentarii ale oamenilor care descriu situatii similare. In aceasta situatie, Politia Locala a intervenit, fiind vorba de o persoana publica, insa ce se intampla in general? wall-street.ro a vorbit cu Politia Romana pentru a afla informatii suplimentare despre cum poti reclama astfel de cazuri.

Este legal sa suni la 112 daca vezi o masina parcata pe trecerea de pietoni? La ce numar trebuie sa apelezi? Cate amenzi a dat politia pentru astfel de situatii, sau spete similare?

Atunci cand nu ai loc de parcare si in Bucuresti sunt inmatriculate 1,4 milioane de masini, dar in realitate circula mult mai multe, socotindu-le si pe cele in tranzit/din provincie, nu este greu din pacate sa te lovesti de autovehicule parcate ilegal.

Insa soferii nu au scuze si legea e lege. Ce spune politia?

„In urma consultarii structurii de specialitate din cadrul Politiei Romane a rezultat faptul ca structurile de politie rutiera organizeaza periodic actiuni de impunere si respectare a legii in vederea depistarii si sanctionarii conducatorilor auto care nu respecta prevederile legale sus-mentionate, acest aspect fiind un atribut si al Politie Locale, conform prevederilor articolului 7, lit. h) din Legea 155 din 12 iulie 2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a Politiei Locale.

FOTO: WALL-STREET.ro

Citeste si:
Cum ne putem feri de fraudele online
Cum ne putem feri de fraudele...

Sesizarile privind stationarea neregulamentara a autovehiculelor pot fi facute de cetateni telefonic, la dispeceratul Brigazii Rutiere din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (tel. 021-9544), respectiv prin intermediul dispeceratelor inspectoratelor judetene de politie”.

In ce conditii poti suna la numarul unic de urgenta 112?

In privinta apelarii la numarul unic de urgenta 112, politia informeaza ca, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34 din 19 martie 2008 privind organizarea si functionarea sistemului national unic pentru apeluri de urgenta, in cazul in care o persoana are cunostinta despre vreo situatie considerata urgenta ori este implicata intr-un astfel de eveniment, poate apela numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, ocazie cu care operatorul va prelua sesizarea si, dupa caz, o va transmite structurilor specializate de interventie, sau va proceda la alertarea directa a echipajelor de interventie in vederea asigurarii unei reactii imediate, uniforme si unitare pentru solutionarea urgentei.

„In continuarea celor de mai sus, precizam faptul ca, atat apelarea abuziva a numarului unic 112 cat si alertarea falsa a structurilor specializate de interventie, se sanctioneaza conform prevederilor legale”.

De asemenea, politia comunica faptul ca, in anul 2019, la nivel national, politistii rutieri au aplicat 50.726 de sanctiuni contraventionale pentru oprirea, stationarea sau parcarea neregulamentara a autovehiculelor. Dintre acestea, 11.614 sanctiuni au fost aplicate de catre lucratorii Brigazii Rutiere, din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Citeste si:
Romtelecom furnizeaza STS echipamente de 6,4 milioane lei pentru...
Romtelecom furnizeaza STS...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri