Guvernul Orban nu vrea sa faca autostrazile Targu Neamt-Iasi si Comarnic-Brasov prin parteneriat public-privat si dezbate un proiect de anulare a procedurii.

Guvernul a dezbatut proiectul de ordonanta care vizeaza anularea procedurilor de contractare a investitiilor in parteneriat public-privat aflate in derulare la nivelul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, a precizat seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

"A fost dezbatuta in prima lectura o ordonanta simpla a Guvernului, in baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonante in timpul vacantei parlamentare, pentru modificarea ordonantei de urgenta privind parteneriatul public-privat. In acest sens, vor fi, practic, modificate atributiile si functiile Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza in ceea ce priveste procedurile de contractare a investitiilor in parteneriat public-privat, in sensul in care procedurile aflate in derulare la nivelul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza se anuleaza", a declarat Ionel Danca, citat de Agerpres.

Seful Cancelariei prim-ministrului a explicat ca este vorba despre doua proceduri aflate in acest moment in desfasurare: procedura pentru autostrada Comarnic-Brasov si cea pentru autostrada Targu-Neamt - Iasi - Ungheni.

"Ambele propuse in mod absolut fantasmagoric de catre fostul Guvern a fi realizate in parteneriat public-privat de catre o institutie fara competente, fara expertiza in domeniu, respectiv Comisia Nationala de Strategie si Prognoza. Proiectele vor fi preluate la nivelul ministerelor de resort si vor fi in acest sens analizate pentru identificarea de solutii realizabile, realiste, de finantare in perioada urmatoare", a mai declarat Danca.

Retail jobs

Sursa foto: MARINELA BRUMAR / AGERPRES FOTO
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri