Porsche Romania, cel mai mare importator auto din Romania si importatorul general pentru marcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda si Volkswagen Autovehicule Comerciale, a vandut anul trecut 35.500 de masini, dintre care majoritatea au fost SUV-uri.

SUV-urile incluse in portofoliul marcii Seat - Arona, Ateca si Tarraco - au contribuit, de altfel, la o crestere de aproape 48% a livrarilor de masini pentru marca. Jumatate din livrarile totale de automobile Seat au avut ca obiect un model SUV.

Volkswagen si Skoda au ramas anul trecut cele mai cautate marci din portofoliul Porsche Romania, cu livrari totale de 15.155 de unitati, respectiv, 13.898 de unitati.

Evolutia marcii Volkswagen a fost sustinuta de cererea pentru SUV-uri. Pana la finalul anului marca livrase clientilor sai un total de 6.800 modele SUV, cu 51% mai mult decat in 2018. SUV-urile au acum o pondere de 45% livrarile totale Volkswagen din Romania.

Si marca Skoda si-a intregit gama de SUV-uri, o data cu startul vanzarilor pentru modelul Kamiq. Acesta completeaza prezenta marcii pe acest segment, unde mai are in oferta modelele Kodiak si Karoq.

Citeste si:
Incep pre-comenzile in Romania pentru un nou model electric Volkswagen
Incep pre-comenzile in...

Audi a livrat anul trecut clientilor sai 1.763 de unitati, cu o crestere a ponderii modelelor SUV. In 2019 marca a intrat, odata cu lansarea Q3 Sportback, pe un segment nou, respectiv cel al SUV-urilor coupe de mici dimensiuni.

Reteaua Porsche Romania isi desfasoara activitatea in tara prin 82 reprezentante in 29 de judete.

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din Romania si importatorul general pentru marcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda si Volkswagen Autovehicule Comerciale. In cei peste 21 de ani de activitate pe piata locala, Porsche Romania a vandut peste 500.000 de masini. Compania a generat 3.500 de locuri de munca in reteaua proprie. Porsche Romania este filiala locala a Porsche Holding GmbH din Salzburg.

Citeste si:
Brent Valmar: Piata auto va inregistra o crestere de 10% anul acesta
Brent Valmar: Piata auto va...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Porsche Romania estimeaza vanzari de 1.800 de masini electrice in 2020
Setari Cookie-uri