BMW Group Romania stabileste un record de livrari in 2019, vanzarile de automobile fiind de 3.112 de unitati, dintre care 2.858 de masini au fost BMW si 263 unitati au fost MINI.

2019 a fost cel mai bun an pentru marca BMW in Romania din istorie, cu 2858 de livrari catre clienti. Romania are una din cele mai mari ponderi de modele BMW X din totalul de vanzari, cu o cota de 60,8% din totalul de vanzari (o crestere de 3,1 puncte procentuale).

Dupa schimbul de generatii in 2018, BMW X5 redevine cel mai bine vandut model al marcii, aproximativ 1 din 5 modele livrate de BMW in Romania fiind BMW X5. In total au fost livrate 567 automobile, in crestere cu 47%, respectiv 181 unitati fata de anul precedent.

Sistemul de tractiune integrala BMW xDrive Cota de modele cu tractiune integrala s-a mentinut stabila la aproximativ 80% din totalul de modele vandute.

In ceea ce priveste sistemele de propulsie, dieselul ramane dominant pe piata din Romania, intr-o usoara scadere fata de anul trecut in numarul de unitati de la 2106 la 1747 unitati fata de anul precedent.

In acest context, livrarile de modele benzina au avut o crestere importanta, justificata si prin performanta-record BMW M: 824 unitati in 2019 fata de 482 in 2018.

Anul 2019 a marcat o schimbare completa a ofertei de automobile plug-in hybrid. Numarul de livrari a inregistrat o crestere usoara, de la 44 la 58 de unitati. Chiar si asa, acesta a fost cel mai bun an din istoria BMW in Romania Este de asteptat, in contextul unei oferte foarte bogate si mature, ca modelele plug-in hybrid sa ocupe un rol tot mai important pe piata din Romania.

BMW i continuat cresterea, an de an, de la lansarea in Romania. In contextul unei piete tot mai disputate, BMW i3 a inregistrat cel mai bun an. Anul 2019 a adus 229 de livrari, un record absolut si o crestere puternica, de 54,7%. Aceasta performanta face ca BMW i3 sa fie al patrulea cel mai bine vandut model al marcii in Romania, dupa BMW X5, X1 si X3, in aceasta ordine, si cu 12 unitati peste BMW Seria 5.

BMW M a cunoscut o ascensiune fara precedent. In medie, lunar au fost livrate sase modele supersportive, cu un total de 72 livrari BMW M pentru 2019, in crestere cu 50%. BMW M5 si BMW M2 (care au beneficiat si de versiunea Competition) au fost in topul optiunilor clientilor cu 31, respectiv 12 livrari.

La final de an au fost livrate cate de doua modele BMW X3 M, BMW X4 M si BMW M8. La aceasta performanta se adauga 223 modele BMW M Performance, ceea ce face ca 10,2% din vanzarile BMW in Romania sa reprezinte modele din portofoliul BMW M GmbH, aproape dublu fata de media globala de 6,3%.

Noile BMW X7 si gama BMW Seria 8 au incheiat primul an complet de prezenta pe piata din Romania cu 74, respectiv 23 de unitati livrate in Romania.

MINI, cu un total de 263 livrari, a obtinut al doilea cel mai bun rezultat din istoria marcii in Romania. Se afla intr-o crestere importanta fata de anul precedent, de 15%. Este de asteptat ca marca sa beneficieze de un impuls de vanzari si imagine, odata cu lansarea noului MINI Cooper SE, primul model electric disponibil la vanzare din istoria marcii de 61 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri