CFR Calatori a dublat capacitatea celor zece trenuri care circula duminica, 26 ianuarie 2020, pe relatia Brasov-Bucuresti, in intervalul orar 11:00 - 24:00, avand in vedere ca multa lume a profitat de acest weekend prelungit pe Valea Prahovei, informeaza compania, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, numarul vagoanelor este dublu fata de aceeasi perioada a unei zile obisnuite, ajungand la aproape 80 pe parcursul intregii zile de duminica, ceea ce inseamna ca peste 6.600 de turisti se vor putea intoarce de la munte cu trenul in Capitala, fata de 3.600 intr-o zi obisnuita, aceasta fiind cea mai mare suplimentare decisa de conducerea companiei in ultimii ani. Aceasta inseamna ca vor fi si trenuri la care nu se mai poate suplimenta numarul de vagoane deoarece maximul permis de retea a fost deja atins.

"Am promis ca vom pune calatorul in centrul deciziilor noastre, ne respectam promisiunea inca din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat. Va asteptam!", a afirmat directorul general al CFR Calatori, Dan Costescu.

Astfel, trenul IR 1746, care pleaca din Brasov spre Bucuresti la ora 16:51, va avea in compunerea sa 15 vagoane si doua locomotive. Numarul de locuri este suplimentat la aproape 200% fata de media zilnica. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 in plus fata de compunerea medie zilnica.

De asemenea, trenul IR 1636 care pleaca din Brasov la ora 13:20 va circula cu un numar de 10 vagoane, fata de trei, cu cat circula pana acum si cu peste 500 de locuri in plus, adica o suplimentare de peste 370%.

Pentru cei care vor sa se bucure de nocturna pe partiile de ski, CFR Calatori va dubla si capacitatea trenului care pleaca din Brasov la ora 20:15.

Totodata, CFR Calatori are in plan suplimentarea garniturilor si pe alte rute aglomerate.

"CFR Calatori opereaza in intervalul orar vizat un numar de 10 trenuri pe relatia Brasov-Bucuresti, sase trenuri in rang de Interregio si patru in rang de tren Regio. Capacitatea totala medie zilnica a acestor trenuri este de circa 3.600 de locuri. In zilele de duminica, aceasta capacitate este suplimentata cu aproape 25%, ceea ce inseamna peste 900 de locuri. Pentru duminica, 26.01.2020, pentru a prelua afluxul mare de calatori care se intorc in Bucuresti pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentata, in premiera, cu 3.000 de locuri fata de media zilnica. CFR Calatori are in plan suplimentarea garniturilor si pe alte rute aglomerate. Compunerea trenurilor s-a facut in functie de volumul estimat de calatori. In eventualitatea ca aceasta cerere va fi mai scazuta, vom adapta corespunzator si compunerea trenurilor", precizeaza compania.

Sursa foto: Andrei Marian | Facebook CFR Calatori

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri