Business-ul cu vehicule comerciale al Cefin Trucks a depășit 60 mil. euro

Cefin Trucks a atins în 2019 o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro, cu activitățile sale de vânzare și service, față de 43 de milioane de euro în 2018.

Obiectivul pentru 2020 este atingerea unei cote de piață de peste 10%, în urcare de la 8,1% în 2019, printr-o creștere organică ce ar trebui să situeze brandul Ford Trucks în topul primilor trei jucători din domeniu, raportat la volumele de camioane noi vândute în România până în anul 2021.

“Am atins o cifră de afaceri la sfârșitul anului 2019 de 53 milioane euro pentru vânzarea de vehicule noi și rulate și 10 milioane euro în service, cu o creștere de la 35 milioane euro, respectiv 8,5 milioane euro în 2018”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

Vânzările Ford Trucks din 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018 (555 vs 357).

"În 2020 ne vom concentra pe modelul destinat activităților de transport internațional – Ford F-MAX, segment în care potențialul de a crește cota noastră de piață este mai mare, și mizăm pe atingerea unui procent de 5% a acesteia. Investim permanent în organizația noastră, atât în oameni și sisteme integrate, în zona de vânzări, cât și în dezvoltarea rețelei de service, prin deschiderea a două noi centre în 2020”, completează Stefano Albarosa.

Citeste si:
Cefin Trucks: Anul acesta ne așteptăm să vindem 200 de camioane...
Cefin Trucks: Anul acesta ne...

Ford Trucks va definitiva anul acesta rețeaua de distribuitori în Europa de Vest, ce a început în 2019, cu adăugarea pe harta Ford Trucks a Spaniei, Portugaliei și Italiei. Această etapă vine după finalizarea strategiei de dezvoltare a rețelei în Europa Centrală și de Est. De asemenea rețeaua de service existentă în Europa de Vest este în proces de îmbunătățire.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks, cifră celebrată alături de parteneri și clienți. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks mizează pe păstrarea poziției de lider pe segmentul Construcții și Vehicule municipale în 2020. Tot în 2020, Cefin Trucks va extinde rețeaua de service, adăugând o dimensiune multibrand acesteia.

Citeste si:
Profi a inchiriat 5.000 mp in CTPark Bucharest West
Profi a inchiriat 5.000 de...

Cefin Trucks le oferă clienților săi un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin rețeaua sa de parteneri de servicii, în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj.

Rețeaua de distribuție și asistență tehnică Ford Trucks este prezentă în orașele București, Constanța, Craiova, Timișoara, Arad, Deva, Brașov, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea și Cluj.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri