Cefin Trucks, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa camioanelor, a înregistrat în luna mai o cotă de piață în creștere, la 12,5%, deși piața de vehicule comerciale grele a scăzut, spune Stefano Albarosa, CEO-ul companiei, într-un interviu acordat wall-street.ro.

Cum au evoluat vânzările în primele 5 luni și ce așteptări are Cefin Trucks pentru anul 2020, aflați din acest interviu.

Wall-Street.ro: Care este strategia de business pentru 2020 având în vedere că începutul de an a fost dificil pentru industrie?

Stefano Albarosa: La începutul anului, în cadrul Conferinței de presă pentru anunțarea rezultatelor Ford Trucks 2019 și a obiectivelor pentru 2020, setam un obiectiv îndrăzneț pentru acest an: atingerea unei cote de piață de peste 10%, în creștere de la 8,1 în 2019, printr-o creștere organică care ar trebui să ne situeze în topul primilor trei jucători din domeniu, raportat la volume camioane noi vândute în România până în 2021. Deși nu a fost o perioadă ușoară, și prioritățile tuturor s-au schimbat către siguranța personală, dar și a angajaților și a partenerilor, compania Cefin Trucks a mers mai departe în activitățile sale atât în vânzări cât și în service.

Am reușit până în acest moment să ne menținem obiectivele setate: să atingem dimensiunea multibrand a service-ului din București prin adăugarea serviciilor de reparație pentru Ford vehicule comerciale ușoare, să lărgim rețeaua de service-uri din țară, să rămânem în poziția de lideri de piață în segmentele de construcții și vehicule municipale, precum și să creștem în segmentul de transport international. De asemenea, Ford Trucks este deja în creștere, cu o cotă de piață de peste 10% în primele luni ale anului, trend pe care dorim să îl menținem.

Ne menținem astfel previziunile, și ne vom adapta pe parcurs strategia de business.

Wall-Street.ro: Ce măsuri a luat Cefin Trucks în timpul pandemiei Covid-19? Cum a funcționat reteau de vânzări și service?

Stefano Albarosa: Măsuri de siguranță au fost luate încă de la apariția primelor vești de extindere a Noului Coronavirus în România, și acestea au fost de tipul regulilor de siguranță a angajaților și a clienților, al normelor de igienizare a spațiilor, al organizării fluxurilor de acces în zona de vânzări și service, și evitare a supraaglomerării spațiilor. Prioritatea Cefin Trucks a fost siguranța angajaților și a clienților, conform și sloganului nostru adaptat situației pe care o tranzităm: Împreună mergem mai departe!

În perioada crizei nu a fost întreruptă activitatea în locațiile de service și servicii post vânzare AIC Trucks. Am lucrat cu un efectiv scăzut de 75% din personal care prin rotație a intrat în concedii de odihnă menținând în acest mod un nivel de salarizare asemănător cu perioada de dinainte de pandemie. Am încercat ca fiecare din cei implicați: clienți, angajați, furnizori să sufere cât mai puțin. De asemenea, echipa de vânzări a rămas în contact cu potențialii clienți, s-au făcut livrările programate, totul cu precauțiile necesare, limitând întâlnirile directe.

Wall-Street.ro: Ce acoperire națională și internațională are rețeaua de service pentru camioanele Ford Trucks?

Stefano Albarosa: La începutul anului, Cefin Trucks anunța ca obiectiv extinderea portofoliului de servicii ce aduc plus valoare clienților săi, printre acestea aflându-se și un plan ambițios de a dezvolta rețeaua de service-uri autorizate la cele mai înalte standarde și o rețea multimarcă de top în cooperare cu partenerii de service.

Mai devreme de jumătatea anului am îndeplinit acest obiectiv, și avem o rețea cu 19 centrele în București, Brașov, Deva, Arad, Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Cluj, Pitești, Ploiești, Galați, Turda și Piatra Neamț.

Rețeaua de service-uri Ford Trucks din România este împărțită în mai multe tipuri de reparatori:

  • 4 service-uri Cefin Trucks
  • 3 service-uri partenere
  • 12 service-uri autorizate

Rețeaua internațională de service Ford Trucks este și ea în continuă expansiune și dezvoltare din punct de vedere al serviciilor către clienți, avem astfel perspectiva unui sfârșit de an cu multe îmbunătățiri pentru tot ce înseamnă servicii integrate pentru client.

Wall-Street.ro: Vor fi deschise noi puncte de service pentru camioanele Ford în 2020?

Stefano Albarosa: Până la sfârșitul anului 2020 ne-am dori să mergem mai departe cu dezvoltarea rețelei de service, atât cât ar presupune atingerea tuturor locațiilor necesare clienților noștri. Ne dorim să ajungem la sfârșitul anului cu o rețea completă atât ca și locații dar și standarde. Avem ca obiectiv deschiderea a încă două locații de service în zona Moldovei.

Wall-Street.ro: Câte camioane au fost servisate în primele 5 luni?

Stefano Albarosa: Putem estima aproximativ 3.300 de comenzi finalizate în primele 5 luni ale anului, pentru vehicule comerciale grele.

Wall-Street.ro: Sunt clienți străini care vin pentru service în România? Cam ce diferențe de preț sunt în comparație cu alte țări?

Stefano Albarosa: Nu am observant aceasta tendință în mod special, însă servisăm vehicule din afara țării în cazurile de ‘’breakdown’’ .

Citeste si:

    Diferențele de preț față de țările din Europa de Vest se concretizează în zona de tarif de manoperă - dacă în România tariful mediu de manoperă este în segmentul de 25-30 de euro fară TVA, în țări precum Germania, Austria tarifele depășesc 75 euro pe ora de manoperă, ajungând în țări precum Franța, Olanda și la 90-100 euro.

    Wall-Street.ro: Cum au evoluat vânzările în primele 5 luni și ce așteptări aveți pentru anul 2020?

    Stefano Albarosa: Piața totală de vehicule comerciale grele a scăzut în luna mai 2020, raportat la mai 2019 cu 52%. Totuși în acest context, Ford Trucks a crescut în cotă de piață la 12,5% (mai 2020) față de 8,1% (mai 2019). Segmentul de transport internațional a cunoscut cea mai mare scădere în cifre totale. În acest segment noi am reușit să creștem cota de piață la 3,7%, având în vedere că suntem într-o perioadă în care produsul F-MAX începe să fie cunoscut și apreciat în piață, față de primul an de lansare.

    Citeste si:

      Segmentele de construcții și de specializate au cunoscut o creștere față de anul trecut. În segmentul de construcții Ford Trucks își menține poziția de lider de piață, cu o cotă de 29,8% (mai 2019, conform raport înregistrări DRCPIV ), iar în segmentul de vehicule municipale rămânem lideri cu 45% cotă de piață (mai 2019, conform raport înregistrări DRCPIV ).

      Wall-Street.ro: Mai sunt șanse să fie deschise noi centre de vânzări până la finalul anului?

      Stefano Albarosa: Avem deja o rețea proprie de vânzări în toată țara, care acoperă principalele zone cu potențial de vânzare, însă suntem în permanent contact cu nevoile pieței și oportunitățile.

      Wall-Street.ro: Ce segmente vă așteptați să înregistreze o cerere mai mare anul acesta?

      Stefano Albarosa: Cu siguranță segmentul de construcții cunoaște deja o creștere semnificativă, datorită investițiilor în infrastructură anunțate, de care era mare nevoie; este momentul să ne concentrăm pe domeniile strategice, care să ajute la o creștere sănătoasă economică.

      Wall-Street.ro: Veți lansa servicii noi pe partea de leasing sau de vânzări rulate?

      Stefano Albarosa: În cazul vânzărilor de vehicule rulate, Cefin Trucks are o experiență de peste 20 de ani și este un reper în servicille de acest gen. Serviciul de trade in este foarte apreciat de către clienții care sunt în permanență dinamică în mediul de afaceri, și oferim servicii integrate în tot ceea ce presupune achiziție, vânzare, service vehicule comerciale grele.

      Pentru finanțarea achiziției avem întotdeauna oferte avantajoase în parteneriat cu societățile de leasing din România.

      Cefin Trucks a atins în 2019 o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro, cu activitățile sale de vânzare și service, față de 43 de milioane de euro în 2018. Vânzările Ford Trucks din 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018 (555 unități vs 357 unități).

      Cefin Trucks le oferă clienților săi un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin rețeaua sa de parteneri de servicii, în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Auto »



      Setari Cookie-uri