Aeroportul Otopeni este cel mai important aeroport din Romania. Chiar daca in ultimii ani au existat tot mai multe curse care pleaca de pe aeroporturile din provincie, Henri Coanda continua sa fie principalul punct de legatura aerian cu restul lumii.

Daca planuiti o plecare in afara tarii care implica o cursa de pe aeroportul Otopeni si cautati si o solutie de parcare pentru masina in perioada respectiva este bine sa va informati pentru a face alegerea cea mai buna pentru dumneavoastra. Parcare pe termen lung Otopeni sau parcare pe termen scurt? Parcarea aeroportului Otopeni sau parcare privata Otopeni?

Fie ca vorbim despre parcarea aeroportului Otopeni sau de parcarile private din vecinatate, auzim mereu vorbindu-se despre parcare pe termen scurt sau parcare pe termen lung. Este bine sa intelegem diferentele pentru a sti cum sa alegem atunci cand suntem pusi intr-o astfel de situatie.

Termenul de parcarea pe termen scurt este folosit, de regula, atunci cand aveti nevoie de un loc de parcare pentru masina pentru mai putin de o saptamana. De asemenea, acest tip de parcare este cea mai buna optiune pentru cei care aduc sau asteapta pasageri la aeroport si au nevoie sa isi parcheze masina de la cateva minute la cateva ore. In general, costurile de parcare pe termen scurt sunt calculate fie pe ora, fie pe zi. Daca intentionati sa va lasati masina pentru mai mult de 24 de ore, este recomandat sa va rezervati locul de parcare cu mai mult de o zi inainte daca este posibil.

Atunci cand vorbim despre parcare pe termen lung aeroport Otopeni, aceasta este o optiune atunci cand calatoriti pentru o perioada mai lunga de timp. Daca intentionati sa calatoriti mai mult de 6-7 zile, parcarea pe termen lung poate fi cea mai buna solutie pentru dumneavoastra. Pentru varianta de parcare pe termen lung, recomandarea este de a face rezervarea cu cateva zile inainte pentru a va asigura ca gasiti un loc de parcare liber pentru perioada in care aveti nevoie.

In functie de numarul de zile in care aveti nevoie de un loc de parcare si de bugetul de care dispuneti, puteti alege variantele de parcare puse la dispozitie de aeroport sau puteti alege serviciile puse la dispozitie de o parcare privata Otopeni.

Tariful practicat de Aeroportul Henri Coanda pentru parcare este de 3 lei pentru 30 de minute de stationare, iar tariful de parcare pe termen lung se calculeaza in functie de numarul de zile de utilizare a parcarii: pentru primele 2 zile tariful este de 40 lei/zi, acesta scazand cu cat numarul de zile rezervat este mai mare. Daca stationarea se prelungeste pana la 3-4 zile, se mai adauga 20 lei/zi, iar pentru o durata cuprinsa intre 5 si 30 de zile, pentru fiecare zi de parcare se mai adauga 10 lei. Durata maxima de utilizare a parcarii aeroportului Otopeni este de 30 de zile.

Alternativa mult mai rentabila pentru parcare pe termen lung Otopeni este varianta unei parcari private. In jurului aeroportului s-au deschis multe parcari private care ofera servicii de parcare pe termen lung sau scurt. Sunt la cateva minute de Henri Coanda si pun la dispozitie si transferul la si de la aeroport, unele dintre ele chiar gratuit.

Preturile pentru parcare pe termen lung sunt cu 15-20% mai mici in cazul unei parcari private decat cele de pe aeroport si aveti mult mai multe sanse de a gasi un loc liber daca aveti nevoie sa va lasati masina pe o perioada de timp mai lung. Cu un research scurt puteti gasi cea mai avantajoasa oferta. Cele mai multe parcari private din zona aeroportului Otopeni au site-uri actualizate cu informatii despre numarul de locuri de parcare pe care le pun la dispozitie si cu tarifele aferente. Mai mult de atat, puteti face rezervarea si plata online in avans direct pe site-ul companiei pe care o alegeti.

Dincolo de pret, verificati daca firma care ofera seriviciile de parcare pe termen lung aeroport Otopeni pe care ati ales-o respecta cateva conditii importante: parcarea este imprejmuita si luminata, precum si monitorizata video si supravegheata de un agent de paza 24/24 h.

sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri